GalipErdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm linçleri göze alarak SGK'yı savunmaya geldim.

Öncelikle dünyanın en ucuz sağlık hizmeti Türkiye'de ve GSS'den birçok vatandaş muaf.

* 18 yaşına kadar hiçbir Türk vatandaşı GSS primi ödemiyor.
* Lise mezunuysanız 20 yaşına kadar; üniversite mezunuysanız da 25 yaşına kadar GSS primi ödenmiyor.
* GSS primi brüt asgari ücretin %3'ü miktarında.
* Sigortalı çalışanlardan zaten herhangi bir GSS primi alınmıyor.
* GSS'den muaf olan bir çok grup daha var onları tek tek yazmayacağım.
* Maddi olarak zor durumdaysanız gelir testi yaptırıyorsunuz ve çıkan sonuca göre GSS priminden muaf tutuluyorsunuz.

Yanlış politikalar sonucu (EYT gibi) SGK'da gelir-gider dengesi bozuldu. Bu sebeple herkese mesaj gönderilmiş. Bunu eleştirebilirsiniz ancak GSS, tüm özellikleriyle vatandaşın yanında olan bir sistem.
işsiz adama 14.700 TL borç kitlenip bunun birde her ay faizle desteklenmesi bir vatandaş olarak devletin benim yanımda olduğunu gösteriyor yani

İşe giriyorum aman işten çıkarılmayım yanlışlıkla hemen yok yere bi masraf peşimde kullan yada kullanma öde diyor.

Benim baktığım açıdan konuşalım, vatandaşına iş sahası oluşturmayı beceremeyen, vatandaşın yanında hiç bir sosyal anlamda destek sunmayan devlet üstüne seni bide borçlandırıyor. Senin o bahsettiğin yardımlar için ya kör, ya sağır, ya zihinsel engelli olman yani yerde sürünüyor olman gerekbi milletvekili yada büyükelçi torunu değilsen. Gelir testi yaptırdığında evde tabiri yerindeyse her gün yavan ekmek yemen gerek, asgari 1 ücret eve girip 4 kişiye bölünecek ki sana indirim yapsınlar.

Vatandaşın yanında olmak bu değil bence. Devlet önce sorumluluğunu yerine getirecek sonra vergi isteyecek. Ülkenin geldiği konumda vatandaşı borçlandırıp icraya vermek falan ne demek ?