konu kanun değil konu SOSYAL DEVLET olamamak ve halkına FAİZ HARAM dedikten sonra alacaklarından misliyle FAİZ almak, suriyeli konusuna gelecek olursak, savaş çoktan bitti, bir Türk olarak düşünüyorum sizi bilmem, savaştan kaçıp geldiğiniz ülkede o psikoloji ile 5 çocuk yapıp ardımı o ülkenin vatandaşına dayayıp bedavaya geçinecek haysiyetsizliğini yapamam, bizden ve medeniyetten 100 yıl geride olan bir topluluk ile kaynaşma olmaz.
buyrun gönderdiğiniz pdf dökümanında yazan bir yazı, eğer tüm vatandaşına eşit şartlar sunamıyorsan sosyal devlet değilsindir.Bu arada çocuğunuz olmaz ise tüp bebek size paralı suriyeli kardeşlerinize bedava.
faize ve devletin yaptiklarina karsiyim zaten ben, burada sizin anlamadiginiz sey nefreti bir yerden alip baska bir yere dogrulttugunuz icin ilerleyemiyor olmamiz.
Almanyadaki kaynaklari okursaniz Turkiyeden kacan/goc eden turklerin fazlasiyla cocuk yapip sirtini devleteye dayayip cocuk parasiyla gecindigini gorursunuz. Ortadogulular olarak birbirimizden nefret de etsek pek bir farkimiz yok.
Turkiyeden 100 yil gerinde olma noktasini gercekten anlayamadim, orada islenen ama turkiyede islenmeyen herhangi bir suc var mi? Veya Turkiyede yapabileceginiz ama orda medeniyesizlikten dolayi yapamayacaginiz bir sey.
Metini duzgun okursaniz orada bahsettigi seyin sebebinin saglanan sigorta sebebiyle mumkun oldugunu anlatiyor zaten. Multeci de olsan sigortasiz tedavi legal olmaz, eger ki yapiliyorsa tabiki karsiyim buna da.