YEF DİGİTAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim basıma geldi tüm bankalar bloke oldu icindeki parayı aldı hisse senetleri olan midas gibi yerlere de bloke koymuslar ödemezsen tüm parayı kendi hesabımız gecircez dediler hissem yoktu o zaman ama bakiye vardı bende ödedim actılar hata vergi dairesi müdürüde dedi e haciz yaptıgımzı para bizim hesabımıza gecmesi üzün sürer 1 2 hafta olmadı biz ordan alıp düşeriz borctan dedi
Nasıl bir mantıkmış ben anlamadım.
Normalde e-haciz uygulandığı zaman bankada var oradan çekin deseniz de olmuyordu. Yöntem mi değiştirdiler acaba?

Alıntı
Öte yandan, e-haciz uygulandıktan sonra ise uygulamada bloke edilen paraların vergi dairesine geri dönüşümü ile ilgili önemli problemler yaşanmaktadır. Öyle ki, bloke edilen paranın yaklaşık (6) ay gibi bir süre blokeli biçimde bankada kaldığı uygulamada sıklıkla görülmektedir. Örneğin; e-haciz uygulanan bir mükellefin hesabında para blokeli biçimde durmakta bu paranın transferi bir türlü vergi dairesine gerçekleştirilmemektedir. Bu konuda, bankaya yapılan müracaat sonuçsuz kalmakta. Vergi dairesine yapılan başvurular bir türlü sonuçlandırılamamaktadır. Sonuçta para, askıda beklemektedir.