Arkadaşlar Merhaba!
Yeni aldığım bir domainle blog sitesi kurdum ve gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an ne olacağını tam bilmiyorum, ama umarım her şey yolunda gider.
Öncelikle, domain yeni olduğu için rekabeti düşük ve trafiği az olan anahtar kelimeleri hedefliyorum. Trafik artmaya başladığında ise daha güçlü anahtar kelimelere yönelmeyi planlıyorum.

10.09.2024

Domaini aldığım tarih: 10.09.2024
Domain kaydını tamamladım ve projem resmen başlamış oldu.

11.09.2024

WordPress platformunda NewsBlogger Newscrunch Travelteması kuruldu. Tema, demo içerikleriyle beraber tam olarak yüklendi ve 6 adet blog yazısı eklendi. Ayrıca temayı Türkçeleştirdim ve gerekli araçları entegre ettim:
  • Search Console eklendi
  • Rank Math SEO eklentisi aktif edildi
  • Google Analytics bağlantısı kuruldu
  • Sitemap oluşturuldu
Ana sayfa başarıyla Google tarafından indexlendi.

12.09.2024

Gece saat 03:51'de, uyku tutmayınca siteye baktım. Şaşırtıcı bir şekilde 7 içeriğim indexlenmişti! Bunlardan biri, uzun kuyruklu bir anahtar kelimede ilk sayfada 4. sıraya yerleşmişti.
Bir diğer içerik ise, 3 kelimelik bir anahtar kelime ile 2. sayfanın 4. sırasında Google'da yer buldu.
Tag sayfalarımın da indexlendiğini fark ettim. İndexlenen 7 sayfanın 3'ü tag sayfasıydı. Bu nedenle, tag sayfalarının indexlenmesini robots.txt dosyasında şu şekilde engelledim:
Disallow: /tag/
Ayrıca, sektördeki daha alt sıralarda olan bir forum sitesinden, 3 kelimelik anahtar kelimeyle yazdığım blog içeriğime bir backlink ekledim.
Sonrasında, 13:21'de tekrar kontrol ettim ve 3 kelimelik yazım, ilk sayfada 1. sıraya yükselmişti.
Bu şekilde blog sitemin gelişimini yakından takip ediyorum. İlerleyen zamanlarda sizlerle daha fazla güncelleme paylaşacağım.
Saat 13:46 İnsanların reklam verdiği kelimelerden birinde 2.sayfanın 2.sırasına çıktık. Bu yazının daha bilgilendirici olması adına description yazısına kullanıcının arattığı şeye direkt cevap veren bir yazı ekledim.
Bu kelimede ilk sıraya çıkmayı çok istiyorum çünkü bu blogtan birçok alt ve üst kelimeyi daha hedeflicem.
Search Consoleden İlk Veri Geldi:

Saat 14:00 Eklediğim yazılardan birinde geçen kelimede çok alt sayfalarda da olsa sıralamalara girmiştim bu yüzden saat gibi bu kelimem için ekstra blog yazdım ve önceki bloğumdan bu sayfaya backlink verdim.

Saat 22::26 Son eklediğim bloğumda ilk sayfanın 6. sırasına geldi.

---13.09.2024---
Saat gece 00:46 Dün bir alt kelimemden ilk sıralara istiyorum demiştim. O yüzden o kelime için ayrı bir blog yazısı yazmıştım. O yazım indexlendi ve 2. sayfanın 2. sırasına geldi. "anahtar kelime + fiyatları"" kelimesinde ise ilk sayfanın 6. sırasına geldik.

Az önce yeni bir blog daha ekledim. Bu sefer hemen hemen 10 bin aranma hacmi olan bir kelime için yazdım. Biraz erken olduğunu düşünüyorum ama rekabet düşük geldi o yüzden şimdiden ekliyim ne kaybedebilirim ki diye düşündüm. İçerikler tamamen özgün bu arada.

---15.09.2024---
2 Blog daha ekledim.
Tumbler ile bir paravan blog sayfası ekledim ve sayfama backlink verdim.

---16.09.2024---
Paravan bloğuma money robot ile şuan 200 kadar paravam blog oluşturup backlink gönderiyorum.
Oluşan 20 kadar paravan bloğa gene money robot ile trafik gönderiyorum.
Zararlı olacağını düşünecek arkadaşlar veya herhangi bir fikri olan arkadaşlar yorum yazsın lütfen.
Vakit buldukça gelişmeleri eklicem.

--21.09.2024---
Öncelikle bir önceki güncellemede bahsettiğim money robot ile eklediğim backlinklerin "paravan bloglara uygulamama rağmen" yararı değil zararı oldu. 1 bloğuma eklemiştim sadece o bloğumda sıralama kaybettim ama sorun yok.
Birkaç blog içeriği daha girdim ve günde sadece birkaç ziyaretçi alıyorum. Çok fazla içerik giremiyorum. Bugün 3 blog ekledim o yüzden. Hergün 3 4 blog ekleseydim muhtelemen daha farklı olurdu. Son görüntüyü genede paylaşmak istiyorum.