Arkadaşlar, beni yanlış anlamayın. Savaş öncesi dönemdesiniz. Yerküredeki tüm şirketler, alenen bilgilerinizi satıyor ve işletilmesini sağlıyor. Ben, ne bir sosyal mecraya üyeyim, ne de gerçek adımı 1-2 websitesi dışında bir yerde kullanmıyorum. Bunun başlıca nedeni, internetin karanlık döneminin çoktan başlamış olmasıdır.
IBM dediğiniz şirket, alenen Hitlere, tüm yahudilerin adres bilgilerini ikinci dünya savaşında, sonucunu bile bile verebiliyor ise, sizin burada kendi güvenliğinizi almanız gerekiyor. Türkiye'de bu güven hiçbir gelecekte oturmayacak. Devlet ne kadar genişlerse genişlesin, yeni nesille gelen tehditleri anlamadığı sürece, milyonlarca insan bunun mağduru olacak. Finalde ise, hakkınızı savunursanız, dağdaki ile bir anılacaksınız. Yani, her şeye evet dediniz, buna da evet diyeceksiniz, merak etmeyin.
2027-2030 yılları gibi herkes yapay zekanın uçacağını, insanların başka bir çağa gireceğini, eğlenceli modla anlatıyor. Ama insanların anlatmadığı şey, bilgisayarınızı internete bağlamaktan çekinecek hale gelebilecek olmanız. O filmlerde gördüğünüz Dystopia tipi yapımların bazıları, sizi buna hazırlıyor. Siz iyiyi düşünürken, yapılan yapımlarda kötüye yol gösteriyor. Gerizekalılar birde yapay zeka ile, genel kültür ve bilinçlendirme üzerinde çalışıyorlar. Hadron çarpıştırıcısını, sonucunu net bilmeden yerkürede denemek gibi.
Ellerinde bu kadar ciddi biçimde veri olan kişiler/şirketler, merkezi olmayan yapıların gücü ile, ölümsüzlük ilan ederler. Dahası, adamlar bankanın resmi numarasından sizi arayabiliyor, ve bu konu yeni bile değil. Anlatın bana, satılan şey sadece verilerimiz mi, yoksa fiziki organlarımız dışında her şeyi çoktan verdik mi?