mercian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bana bu ödemeyi yapan arkadaşın cüzdanındaki para miktarını vs görebiliyor muyuz ? veya kimlere para dağıtmı yapıyo vs vs
Ödemeyi yapan kişinin hiçbir bilgisini göremezsiniz. Sadece platform size gönderici adres bilgisi sunabilir ve bunda da sınırlıdır. Gönderdiğiniz adres bilgisinin parayı geri alabileceği konusunda bir garanti de yok.

Ben size neden geri iadeye karşı olduğumu kısaca yazayım.

1- Parayı geri gönderdiğiniz hesap ter0rle ilişkili bir hesap ise, finanse etmiş olursunuz. İstediği kadar kendileri göndermiş olsun. Yasal olarak kendi kuyunuzu kazarsınız.
2- Paranın hesabınıza gelmiş olması, "göndericiyi bilmiyorum" demenizle yasal sorumluluğu atmanızı sağlar. Gönderici sizi tespit etmiş ve sizden para iadesi istiyor ise, o zaman iadeyi sağlarsınız. Ancak, bunu yasal kanallarla yapmak zorunda. Size kripto atar, IBAN'a iade et der ya da şu yere iade et der, madde 1'deki problemle karşılaşmış olursunuz.
3- Parayı göndermediniz, hesabınızda tuttunuz. Para muhtemelen siz yaşlanana kadar orada durur. Çünkü sizden başka birinin yetkisi hiçbir gelecekte olmayacak.

Çok rahatsız ediyorsa, parayı çekin, erzak alın, fakirlere dağıtın.
Korkuyorsanız, parayı hesapta 3-5 yıl tutun. Sonra erzak alırsınız.