Arkadaşlar Merhaba,
Geçen hafta bir şirket tarafından arandım iş başvurusunu yaptığım bir iş için yine bu sitede ne kadar maaş istemeliyim diye bir konu açmıştım bununla ilgili.
İş MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) ve CIS (Bağımsız devletler topluluğu - eski Sovyetler ülkeleri) bölgelerinde dış ticaret bölümünde çalışmak.
Ben akıcı Arapça, İngilizce, Rusça ve Kürtçe biliyorum yaklaşık 20 tane ülkede bulundum 7 yıl mühendislik ve 2 yıl dış ticaret tecrübem var (dış ticaretin tüm operasyonlarında bulundum)
Firmanın prestijli bir firma olması benim iş arayışımın olması ve geri dönüş yapmaları ile süreç bir şekilde başladı.
İlk olarak İK bölümü ile online görüşme gerçekleşti -- görüşme olumlu.
İkinci görüşmede ofislerine davet edildim İngilizce, Rusça ve Arapçam test edildi -- görüşme olumlu.
Üçüncü görüşmede tekrar ofislerine davet edildim müdürleri ile görüşmek için ki işin garip tarafı burası;
Ben hiç bir görüşmede talep ettiğim fiyatı söylemedim çünkü 5 yıldır aralıksız yurtdışındaydım bağlantılarımla iletişimim kayboldu ve gerçekten fiyat ile ilgili bir fikrim yoktu. Bir müddet araştırmalarım neticesinde 80-85k bir maaş istememin uygun olacağı düşündüm ve müdür ile olan görüşmede bunu söyledim, bu görüşmede İK ve satış bölümünden çalışan da vardı.
Müdür bunu duyduktan sonra sizin CV niz aslında hiç ilgimi çekmedi ve İK arkadaşım rica etti ondan dolayı sizinle görüşüyorum siz mühendissiniz var bu işi yapamayacağınızı düşünüyorum dedi. Bende daha önce yaptığımı ve iyi satış rakamlarına ulaştığımı belirttim neler yaptığımı sordu anlattım fakat her gelen aynı şeyleri söylüyor işin aslı farklı vs vs konuştu. Bende bana olumlu olumsuz dönüş yaparsanız 4-5 yer arıyor bende onlarla görüşmek etik olmadığı için buranın sonucunu bekliyorum ona göre hareket edeceğim dedim. Kısık sesle istersen görüş dei müdür hayır etik bulmuyorum dedim.
Sonrasında 2 gün sonra beni şirketin sahibi ile görüştürmek istediği söyledi tarih ve saat verdi ondan sonra karar verileceğini belirtti.
80-85k maaş kısmına söylediğim anda hayır o paraları veremeyiz diye cevap verdi bende talebimi ilettim dedim işte hafta sonları çalışma yok her yıl bir maş ikramiye vs vs ekstralardan bahsetti.
31 yaşındayım fakat ömrümün son 13-14 yılını tamamen kişisel gelişimime harcadım onlarca ülkelerde çeşitli badireler atlattım saçlarım döküldü aile hayatımı geç kurdum vs.
80-85k çok fazla lafını duyunca gerçekten içim acıdı.
Sizce sonuç nereye bağlanır bir sonraki görüşmeden sonra?