abiler, kardeşler... boşuna sorgulamayın... devlet, aldığı vergiler karşılığında ulaşım, eğitim, sağlık, yaşlı bakımı, emeklilik maaşı gibi temel minimum ihtiyaöları sağlayan kurumdur. bu hizmetleri "ücretsiz" verir. ama aslında parası onlarca sene byunca peşinen insanlardan alınmıştır. bu hizmetler bu sebeple "ücretsiz" olarak geçer. aslında ücretsiz değildir, ücretsiz kelimesi bir göz boyama, aldatmacadır.
burada devlet yoktur. bu tip standartları anlayacak ve hedefleyecek politikacı ve oy veren çoğunluk da yoktur.
bunu böyle kabul edip paşa paşa paraları bayılın. haaa... derseniz ki "ben insan gibi yaşamak istiyorum kardeşim".... o zaman size derler ki "ne işin var burda kardeşim"...
bak 55 yaşındayım, biryere kaçıp gidemedim, ama hala araştırıyorum. bugün fırsat bulsam yarın sabah uçakta olurum.
parası olan adam güçlüdür. dokunamazsın. kimden çalacaksın ? işsizden... sesi çıkmaz. itiraz edemez. avukat tutamaz.
18bin bayıldım ben... kredi kartı ile ödeme için de 272 lira fazladan verdim. ne hikmetse borç ödemek istediğimde iki satır borç çıktı. hepsi gss. ikisni birden ödettirmediği için iki defa kartla ödeme yapıp iki defa 272 lira verdim.
devlet mi..... o da nedir... haaa ben biliyorum, senelerce ingilterede, isviçrede, yahu bosnada kaldım yahu, adamlar tavukla falan ödüyorlardı maaşları... git bakayım şimdi oralara...
pekiyi, sen biliyormusun devlet nedir...
ama itiraz yok... demokrasi var... çoğunluk bunu istiyor. o sebeple susun ve haracınızı paşa paşa verin.