Eğer internette dolaşayım diye almıyorsanız 16GB altı almıyorsunuz.
M2 10 CPU 16 GB RAM 256 GB SSD kullanıyorum. Yazılım tarafında herhangi bir sorunum olmadı, bilgisayar teknik arıza vermedi.
Depolama alanı olarak sıkıntı yaşamadım, tasarım ile işiniz yoksa çok dosya barındırmayacaksanız 256 GB SSD, 16 GB ramli düşünülebilir.
Yazılım için macos alınmaz diyenleri ciddiye almayın, çoğu ya kod yazmıyor ya da macos hiç kullanmamış. Ağızdan ağıza dolanan laf, ciddiye almaya gerek yok.
Ayrıca bilgisayarı yoğun kullanırken açtığım sayfa/programları eşdeğer bir Windows bilgisayarda açsak eminim ki bilgisayar uçuş moduna geçer.
m3 8 core m2 10 coredan %20 daha fazla performans veren bir chip
disk dediginiz de ihtiyaca bagli burada son karar sizin
Macbook Pro M1 kullanıyorum tam bir ofis cihazı gerisi için alınmaz, ekran kartı yok
ara sıra video/fotoğraf düzenleme, şarkı üretme, kodlama vb. gibi hafif ila orta düzeyde kullanım için bir M1 bilgisayarı satın almayı düşünüyorsanız, gidip satın alabilirsiniz. Ancak kodlarken iyi bir performans bekleyebileceğinizi unutmayın. Ancak 3D Modelleme, Profesyonel Fotoğraf/Video Düzenleme vb. için düşünüyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacaksınız.
M3 pro kullanan biri olarak kesinlikle m3 diyorum makinemde hem windows hem maç kullanıyorum yazilim gelistirm için mükemmel bir platform, şarj derdin kalmadı, sahilde kumsalda otururken kod yazmanın keyfi kesinlikle anlatılmaz, görüntü kalitesi zaten anlatılmaz yaşanır.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.