koyut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam evet ama ben bir iş yapmadan en azından paranın değerini koruyacak ve az da olsa kâr imkanı olacak bir fikir verdim. Sonuçta etrafta çok görüyoruz ek iş yapmaya kalıp hem elindekini bitirip hemde üstüne borçlanan. Çünkü insan bilmediği işe hemen girmemeli. Görünen kısmı kadar görünmeyenler var. Tavsiyem 1milyonu biriktiği işe devam edip aynı zamanda da yatırım yapmak. Dolar, altın, döviz falan yatırım aracı değil anca paranın değerini koruma aracıdır enflasyonu yüksek ülkelerde. Hatta bazen bunlar bile enflasyonun karşısında yenik düşüyor. 4 sene önce 250 bine ev alan adamın evinin değeri 3.5 milyon oluyor ama 4 sene önce 250 bine dolar alan adamın dolar bu kadar artmasına rağmen en fazla 1 milyonu olmuştur. Ve 1 milyona günümüzde sıfır araç bile alınmıyor malesef.

Birçok konuda çok haklısınız hocam ancak şu konuda sizinle bir fikir ayrılığımız var. Toprak konusunda kesinlikle haklısınız toprak değer kaybetmez. Ama altın ve döviz dendiğinde şu gerçek devreye giriyor. Bizler enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülkede dövizi veya altını sabit tutmak çok zor. Bulunduğumuz coğrafi konumdan ötürü emin olun değil almanya, avrupa bizi kıskanıyor. Ancak devletimizin yanlış politikası ve eğitimsiz toplumun getirisi olarak bizleri günden güne daha da kötüye itecektir. Bir önceki cevabımda da dedigim gibi paranızı katlamak istiyorsanız mevduat veya döviz sonrasında belki bir iş kurulabilir ama şuan ki şartlarda benim görüşümce 1m. gibi bir parayla fiziki bir iş kurmak zor iş..