Biz enayiyiz, biz keriziz. İşçimizin SGK'sını, kendimizin SGK'sını tam tamına her gün ödeyelim.
Siz çok akıllısınız, SGK borcunuzu yıllarca ödemeyin. Devlette sizlerden yıllarca almasın ne güzel. Sonra borcu almak istediğinde gelin birde Devlete HIRSIZ diyin.
Böyle konuları çok seviyorum, tüm haksızları engelliyorum. Tüm vatandaşlık görevini yerine getirmeyip üstüne bir de yukarı çıkmaya çalışan arsızları engelliyorum.
Devlet sana diyor ki '' bak vatandaş sen çalışmıyorsun, eğer özel hastaneye gidersen bir ton ücret çıkacak, ilaç alacaksın binlerce TL ödeyeceksin. Bu masraflara girme, çalışmadığın için Allah korusun sağlıkla ilgili bir durum gelirse başına bu masrafların altından kalkamazsın. Ben sana bu hizmeti ayda 30-40 TL'ye sunuyorum. (Eski borçlu dönemlerinizden bahsediyorum) Bir ilaç yazdırdığın zaman bile bunun parası misliyle çıkıyor zaten. Sen gidip zamanında o 30-40 TL'leri ödemediğin için şimdi gelip bir de şikayet ediyorsun. Şuan aylık 600 TL olmuş ama konuda ki kişilere bakıyorum eski zamanlardan bahsediyorlar. 30 TL ödemekten kaçarsan, devlete kitleyeyim dersen, kendi sağlığını hiçe sayarsan, bu imkandan yararlanmazsan, üstüne bir de milyonlarca insan ödemesini yaparken sen yapmazsan sonra bu ücret geldiğinde ağlamayacaksın.''
Neden ağlamayacaksın, diyebilirsin ki çok kötü durumdaydım. Ödeyemedim. Eyvallah, hemen gidiyorsun gelir testi yaptırıyorsun, ödeyemeyeceğin ortada ise devlet senden bu parayı almıyor.
Sen zamanında demek ki ödeyebilecek seviyedeydin o 30-40 TL paraları. Ödeyemeyecek olsan gelir testi ile bu borcu iptal ettiriyorsun ve borç işlemiyor.
Sen bunu da yapmamışsın. Parayıda ödememişsin. Bahane ne '' gitmediğim hastanenin parasını ben mi ödeyeceğim '' . Bu kadar sığ olmayın. Allah korusun başınıza bir şey gelse bu sefer de ''bu hastaneler neden paralı, ilaca neden para veriyorum'' dersiniz.
Bu yüzden biz aptaldık, tüm borçları, sigortaları ödedik. Siz akıllıydınız hem bizi hem devleti dolandırdınız.
bilmediğin şeylere yorum yapma !
öncelikle gss borcunu ödediğin sürece sgk dan yararlanabilirsin ödemezsen hizmet yok !!
mesela senin gibiler sosyal devlet nedir biliyor mu ?
bir devlet aldığı vergilerle eğitim-yol-barınma-sağlık ücretlerini ücretsiz vermeli yani durmadan ihale açıp bazı firmalara ihale vermemeli o paraları !
gss denilen ..... kurtulamıyorsun mecbur ödüyorsun !
ben istemiyorum deme hakkın yok ! ödemediğin an faizle çoğalmaya devam ediyor ! ( nasss var nassğğsss )
senin iddia ettiğin ; durumum yok.... diye başvurup borç sildirme diye birşey yok yani kağıt üzerinde var ama imkansız 40 dereden 40 su getireceksin şartlar saçma sapan ! heralde sadece nefes alıp veren bir engelli olman lazım gibi..
birde biz aptalmıyız sgk ödüyoruz yazmışsın zenin zeka seviyen gerçekten inanılmaz çok zekisin bence bilim insanı olmalısın