ademakcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cinayeti meşrulaştıran yok. Anasına sövüldü git öldür diyen de yok.
Şimdi en basitinden Türkiye'yi sarsan Narin olayına bakalım, cinayeti işleyenlere kısasa kısas yapmak hak değil mi? Demek istediğimi anlatabildim umarım.
Dediğin şey yanlış hocam.

Hocam bu ülkede son 10 yılda narin yaşında kaç tane kız çocuğu öldü biliyor musun. Ben kız çocuğu babasıyım hepsini biliyorum. Arada nadir olarak 1 tanesi gündem oluyor geriye kalanlar satır aralarında. Birinci sorun eğitimde eğitimsiz bir toplumda bunlar kaçınılmaz şeyler. Diğer konu adalette, insanları 3-5 yıl sonra aramıza salıyorlar. Bu tarz suç işleyenlere hak ettikleri cezayı verirsen adalet zaten yerini bulur. İki temel sorun var.

Bu sorun bu katilleri idam ederek bile çözülmez. Çünkü katil zaten ölmeyi göze alarak katil olur. Tek çözüm var EĞİTİM! EĞİTİM! Alttan gelenleri eğiticez ki hayvanlaşmasınlar. Eğitim yoksa insan hayvanlaşır..

Bu toplumun en büyük sorunu eğitim. Ülke son 10 yılda bu hale geldi. Eğitimi bozarsan her şey bozulur. Bu ülkenin seçime ve değişime ihtiyacı var.