Detaylı cevabınız için teşekkür ederim o halde açıkça bir faydası yok hatta enflasyon muhasebesi ile daha da sıkıntı yaşatır ilerde.
KDV den faydalansaydım ikinci araç olarak şirkete alıp kredi fırsatından yararlanıp togg alacaktım normal şartlarda almam mümkün değil şuan için.
togg 1.9k sanırım, limit 1.5k hocam, ve binek sınıfı bakıyorsan ötv kdv toplam 690 bin gider yazabilirsin, ticaride bu oran daha yüksekti ticaride 5 yıl satmamak kaydıyla daha büyük avantajlar vardı, o yüzden bu ara toyota pro ace, peugeot rifter gibi araçların doluları son 1 seneye kadar çok revaçtaydı. aksine 5 yıldan sonra bu sefer enflasyon muhasebesine ve kullandıkça değer kaybından zarar yazacak, 5 yıldan erken satmak bozmak istersen ooo sen bu arabadan gelir elde ettin der ekstra gelir vergisi çıkar. şuan tekrar ediyorum şirket üstüne çivi bile alınmaz, ciddi anlamda başını ağrıtır ileride. son zamanlarda çok ciddi üstüne düşüyor maliye, hiç bi esprisi kalmadı hatta zarar yazmaya başladı şuan envanterinizdeki şeyler. kim çıkarttı bilmiyorum ama çok kişi dökülecek şu enflasyon muhasebesi muhabbetine. en mantıklı olay şuan kurumsal araç kiralama mümkünse aylık 26 bini geçmeyen hafif ticari (ucuzluk sebebiyle) yada binek...yıllık kiralamalarda o fiyatlara tonla b sınıfı binek c sınıfı sedan (egea, clio, fiesta,focus) tarzı bi ton araba var.