İnsan çıkartabilecek bir yapısı yok çok kez şahit olduk, 2 senedir çalışıyorum burada. İnsanları yıldırarak çıkmalarına sebep yaratıyor sürekli. Bizi düşündüğü yok yani hocam inanabilirsiniz bana. Ki öyle olsa bile beyaz yaka olan birini mavi yaka statüsüne indiremez, istediği kullanmaya çalışıyor. Ayrıca olayın birde maaş kısmı var oraya girmiyorum bile.
Eşinizi yıldırmakla eline bir şey geçmez, patronunuz eşinizi bugün bile çıkartabilir, kötü niyetliyse asgari ücretten çıkış yapıp ihbar arkanızdan gelir der 5 senede alırsınız. İyi niyetliyse pazarlık eder yarın hesabınıza yatırır geçer.
Size gelince iş yavaşlatma, aksatma, iş ile tehdit etmenin hepsi iş verenin iyi niyetini kötüye kullanmak olarak geçer, biraz para alalım derken iş yerini soktuğunuz durumdan dolayı suçlu duruma düşer ve tazminat ödersiniz, iş yerinden çıkış kodunuz sicilinize işler.
Şahitliğiniz çok işe yaramaz, arkadaşım dedikleriniz ilk sırada olacak şekilde sizin şahitlerinizin 10 katı çalışanı karşınıza şahit yazar.
Dediğim gibi zorla çalıştırmıyorlar.