Sadece size değil, nezdinizde tüm alan adı kayıt firmalarına soruyorum. Com.tr vb alan adları ile hak sahipliği neticesinde kayıt edilen tr domainler için yapışan başvurular neden halen panellerinizde bekleme olarak görünüyor? Zaten alan aldı o alan adlarını hak sahipliği ile, neden başvuru yapanların ücretlerini iade etmiyorsunuz?
Bizim sistemimizdeki tüm bekleyen ön başvurular boşta olan alan adları içindir, biz hiç bir zaman sipariş bekletmedik, eski .com.tr vb. sahipleri .tr aldığında dolan tüm .tr alan adları için ileride kayıt olması mümkün görülmeyen tüm ön başvuruların iadesi alan adı kayıt edildiği ilk 2 gün içinde iadesi yapılmıştır. Yani bu söyleminiz bizim için geçerli değil.
Farklı iade yapmayan son süreci bekleyen firmalar var, duyuyoruz bu firmalar da müşterilerden aldıkları ödemeleri kullanmak işletmek istiyorlar tabiki, böyle bir durumunuz var ise tepki gösterin, iade isteyin, kayıt edilemeyecek bir alan adı için sizi bekletmeleri yasal değildir, işlem yapmıyorlar ise şikayet konuları açın, tüketici h.h. şikayet edin, her yere yazın. Bir alan adını size sağlama ihtimalleri ortadan kalktığı anda iade yapmak zorundalar.