Merhabalar,
Evimin uzak kısmına Wi-Fi erişimi için 2.nci modemi routere çevirdim. Modeme kadar kablo gidiyor. Bu konuda sorunum yok. Router yaptığım modemi köprü moduna aldım ve DHCP yi kapattım. Ama 1.nci modemdeki Wi-Fi'den uzaklaşıp 2.nci modemdeki Wi-Fi'ye bağlandığım zaman. IP alınamıyor. Veya olan IP verip IP çakışması yaşanıyor. Buda internetin kopmasına neden oluyor. 2 dk Wi-Fi kapat aç yapıyorum. Wi-Fi tekrar bağlanıyor.
1.nci modemin IP sini 192.168.1.2 ile 192.168.1.127 ayarladım.
2.nci modemin IP sini DHCP yi aktif edip 192.168.1.128 ile 192.168.1.254 ayarladım.
yine olmadı. 2.nci modem Wi-Fi'sine bağlandığımda 192.168.1.10 gibi birinciye ayarladığım IP'yi veriyor.
Modemler:
1.nci modem model: HG8245X6-10
2.nci modem model: Archer C5v
Bu 2 modemdeki IP adreslerini nasıl sınırlayabilirim. Yukarıda belirttiğim gibi 1.nci modemi 127 ye kadar 2.nci modemi 254 e kadar IP atamasını istiyorum. Veya Wi-Fi'ler arasında geçiş yaptığımda IP çakışmasını engellemek ve direk bağlantı için ne yapabilirim.
Önüme gelene statik IP verdim ama robot süpürgesinden TV sine Tabletten telefona dünya kadar ürün var. Birde Yeni nesil ürünler Rastgele MAC ile bağlan yapınca Statik IP olayıda çöp oluyor.
Bilgi ve önerilerinizi bekliyorum.