Merhaba
Öncelikle yaptıklarımı anlatmak istiyorum.
Bundan 20 gün önce web sitemi yayına aldım. Bundan 1 hafta önce web sitesini google search console ye ekledim. Google search console ye ekleyene kadar 2 haftalık süreçte grafik yukarı yönlü idi. 2. haftanın sonucunda günlük organik ziyaretçi 100 kişiye ulaşmıştı.
Bundan 1 hafta önce siteyi google search console ye ekledim fakat sitemap ta hata vardı. Bunun sebebi ise siteyi önce localhost'da yaptım ardından sunucuya atınca sitemap da tüm adreslerin başında site adresi yoktu. Normalde
https://www.r10.net/newthread.php şeklinde olmalı bende ise
/newthread.php bu şekilde idi.
4 gün önce hem sitemapı google search console ye düzgün şekilde onaylattım ayrıca siteye yeni yazılar ekledim. Ne oldu ise o gün itibari ile oldu.
Yaptığım şeyler.
1. sitemap'ın eklenmesi.
2. si wikipedia dan almış olduğum ingilizce içeriğin değiştirilerek kendisi yorumlayacak şekilde Türkçe yazdırılması
3. sü ise aslında bunu denemek istedim. Konu başlığı Mercedes araba olsun. Mercedes araba ile alakalı chatgpt aracılığı ile yazılan yazının. En altına yani yazı bittikten sonra anahtar kelimeler ekledim. Bu anahtar kelimeler googlede en çok aratılan kelimelerdi. Örneğin
Merceden araba motoru ,
mercedes araba hızı nedir,
mercedes araba en hızlı kaçla gider gibi. yazı sonuna sıraladım. Ortalama 10 satır. Bunu neden yaptın diyecek olursanız bunu bir kişide gördüm ve denemek istedim.
Ortalama 20 yeni chatgpt ile yazılmış bu yazı ve altındaki bu tarz anahtar kelimelerle siteyi güncelledim ve google search console ye gönderdim.
Daha sonra 2 gün önce sitede tekrar güncelleme yaparak bu anahtar kelimeleri çıkardım. Sizce bu durum mevcut güncellemelerle mi alakalı yoksa. Girmiş olduğum içerik le mi alakalı olabilir? Site yeni olduğu için domain mi değiştirmeliyim.
Şuanda günlük hit 15-20 lere düştü.
Teşekkürler