Trabisin süreci yönetememesinin dışında bazı kayıt firmalarında da farklı bir sorun var. 3. kategoride alan adı kaydedilmiş olan arkadaşlar ne olur ne olmaz alan adlarının ns ve whois bilgilerini kontrol etsinler. Başımıza gelen olayı buradan da bilgilendirme için aktarmak istedim.
3. kategoride .com.tr sahibi olarak başvurduğumuz alan adı onaylandı ve tescil edildi. Fakat nasıl oluyorsa aynı alan adı .net.tr nin sahibininde paneline işlenmiş. Birgün öylesine siteye girmeye çalışınca bizimle alakası olmayan bir panele yönlendiğini farkettik. Arından panelden kontrol ettiğimizde diğer arkadaşın alan adının sahip maili, adres, telefon bilgilerini de güncellediğini öğrendik.
Kayıt firmasına farklı hesaptan da yönetilebildiğini söylediğimizde verdikleri cevap: "alan adı başkası tarafından yönetilmiyor. Yönetim ve domain size aittir. Bu domainde mükerrer kayıt vardı gerekli müdahale yapıldı domain senkronize edldi. Şuan panelinizden siz yönetebiirsiniz."
Resmen şaka gibi. Adam kendi hesabından istediği gibi alan adını yönetebilmesine rağmen yönetim yok yazmışlardı birde. Ayrıca diğer kişi siteyi yasadışı bir yere yönlendirmiş olsa bizim adımıza olduğu için biz uğraşacaktık.