bunla ilgili bir cok deyim var da, yeri burasi degil, sacmalamis arkadas videoda.
coolify veya caprover kurun sunucuya. zaten kendi demosunda da admin panel ve magaza demosunu ayri subdomainlerde vermis.
ana domaine react kismini kurun, panel, admin vs. isminde bir sub domaine de laraveli kurun. zaten terminal erisiminiz olacak, laravel environment icerisinde db bilgilerini girip migration ve seedi manuel yapin.
buyuk ihtimalle react'in environment dosyasinda api url belirtilmistir, subdomaine gore de bunu guncellersiniz saat gibi calisir, tabi yazilimlarda bir sikinti yoksa.
eger react environment kisminda api url belirtilmemis ise yazilimciya ticket atip hangi dosyada tanimladigini sorarsiniz.
coolify veya caprover kurulumu icin youtube videolarina bakabilirsiniz, coolify'i oneririm, daha modern bir arayuz ve kullanimi daha kolay geliyor bana.