Azerbaycanli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firmaların tarafını tutmuyorum. Depozito hesabına para yatıran firmalarla daha önce çok mücadele ettim. Hatta hesaba depozito olarak yatan paranın hesabıma yatmasını da sağladım. Benim sadece belirtmek istediğim nokta şu. TRABIS çok çok büyük hata yaptı ve süreci yönetemedi. REG, METUNIC filan 4 Eylülde ön siparişleri TRABIS gönderdiler ve kayıtları durdular. Hatta METUNIC ara veriyoruz diye siteyi bile kapattı. Sonra baktılar TRABIS kayıt almaya devam ediyor. Kayıt firmalarının işi kendilerine gelen domain tescil talebini TRABIS iletmek. Bu kadar. Gerisini TRABIS hallediyor.

@yoncu; belirttiği gibi. Bazı kayıt firmaları yeni tescilleri durdurmuşlar. Bir bakmışlar bazıları hala devam ediyor. Onlar da yeniden açmış. Burada suçlu olan taraf TRABIS. 4 Eylül saat 14.30 da açılması gereken tesciller daha açılmadı ve tarih bile vermiyor TRABIS. Yeni kayıtları kapatmayı bile düşünmüyor.
Firmaların tarafını tuttuğunuzu zaten sizin için söylemedim hocam, benim bahsettiklerim ile sizin bahsettikleriniz farklı. Ortada Trabis tarafında bir sorun var ve bazı firmalar bunu suistimal ediyor kullanıcı aleyhine haksız kazanç sağlıyorlar bunu anlatmaya çalışıyorum. Mesele zaten ön kayıt almaya devam etmeleri değil, aynı firmada ön kayıt yapılmış veya öncesinde kayıt süreci süren domainleri kayıt edilebilir olarak göstererek para toplamaları. Yoncu zaten ön kayıt yapılmış domainin whois sorgusuna uyarı eklemiş, reg ve metunic sorgulamaları zaten en doğru çalışan firmalar ön kayıt varsa başkasına kayıt açtırmıyorlar.