foruma giriyorum her saat en az 5-10 tane paribu ref linkli üyelik konusu görüyorum, her işi bu hale getirmeye çok yatkın bir forumuz onu biliyorum moderasyonda zor hangi birini silsin ama şunu farkedin istedim o yüzden konuyu açıyorum,

Bedava para sadece fare kapanında bulunur. Bu cümleyi duymuşsunuzdur, bir X şirketi affiliate yani referans kampanyası yapıyorsa bilin ki o ya şirketi satacaktır (illa şirket satılmayabilir mesela akbank) ya datalarla birlikte şirketi satacaktır veya müşteri datasını işine yarar başka bir şirkete satacaktır. Bunun için şişirme müşteri verisi elde ediyordur. Sana 500 TL veren adam senin verini diğer 3289438932 üyeyle birleştirip yarın öbür gün gidip birine topluca satacak ve üzerinden veri başı en az 5000-10000 TL kar edicek yani seni istismar ediyor, sömürüyor ama göremezsin..

sonra sana kumar smsleri vs gelecek ve buraya yine gelip " ah nası kurtulacağım " diye konu açacaksın. Bence bunun farkındasın ama bugün 500 TL çok tatlı geliyor, ne 500'ü 10 TL verse yine yapacağız bence, çünkü açız...

Millette KVKK dahil bir çok farklı yasa dışı aksiyonuna veya suç teşkil edicek işine bu ve benzeri vesilerle halkı, milleti ortak ediyor. İnsanımız da 500 TL kazandım bugün gidip marketten 2 domates peynir alayım diye seviniyor..

Üzücü ama bence bu tarz ref konuları tamamen yasaklanmalı forumda da istismar ediliyor çünkü binlerce aynı şeyden konu halen atyarisi gibi nesie gibi yerlerin ref linklerini paylasan adamlar var aylardır bıkmadılar.. Orada kumara yönlendirme varsa bu bitcoin zırvasında da kumar var burda da yine suç var bence ancak artık neyin suç olduğunu / olmadığını ayırt edemez hale geldik

Durum bu, sizler ne düşünüyorsunuz ?