Dediğiniz işlemler için alınabilir ancak bence yazık olur. 12. nesil Intel işlemcili bir laptop alabilirsiniz o fiyata. Apple silikonlu macler çıktıktan sonra eskilerinin pek de bir anlamı kalmadı.
2015 bir cihaz alınmaz hocam. zaten cihaz big surda kalmış. muhtemelen son sürüm olan sonoma'yı desteklemiyor.
Benim de 2015 macbook airim vardı. Artık google chrome destek vermeyi kesmişti. Sürüm yükselteyim desen bu defa bilgisayar çok kasıyordu hiçbir şey yapamıyordum.
Ayrıca pil meselesini de unutmamak lazım. Pil devri ne durumdadır kim bilir. Benim o cihazım artık 40dk filan ayakta kalabiliyordu
Bütçenize göre cihaz bakıyorsanız eğer windowslara yönelmenizi tavsiye ederim. O fiyatlara alınan mac'lerden hayır beklenmez.
Eğer bütçemi artırırım derseniz ilk öneri tabiki de m1 çipli f/p macbookair öneririm (24k). Veya taşınabilir olsun ama ekran olması önemli değil gittiğim yerde ekrana bağlar kullanırım derseniz
https://www.pt.com.tr/mac-mini-m2-8c...256gb-mmfj3tua şu cihazı alın hem de m2 çipli (21k)
Bunlar dışında maalesef maclerden hayır beklemeyin.
Ben 2015 early macbook air'imden m2 çipli macbook air'a geçtim. Şu anda çok rahatım
Bütçeyi arttırıp m1 air düşünüyorum o zaman