akcalic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam buradaki soru cevaplarınızı ilgiyle takip ediyorum. İki sorum olacak, ilki Search Console üzerinde INP sorunu olan URLlerde (200 ms. değerinden uzun mobil) nasıl düzeltmeler yapabiliriz ve bu sorunları mininuma indirebiliriz?
Bir diğeri GBP (Google Business Profile) işletmesi olan Google ADS kısıtlı sektörler için hangi tür seo çalışmaları daha faydalı olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İşlerinizde de kolaylıklar dilerim.
GeneratePress gibi sade, temiz, hızlı, SEO uyumlu temalar kullanılabilir. Gereksiz eklentileri de kullanmaktan kaçınmak gerekir. Örneğin, Google analytics eklentilerini kullanmak yerine GA4’ü GTM hesabınıza bağlayarak bu GTM takip kodlarını sitenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca form eklentisi kullandığınızda SMTP eklentisi fe kurmak zorundasınız. Onun yerine iletişim sayfasına telefon numaranızı ve eposta adresinizi ekleyebilirsiniz, Google maps eklentisini kurmak yerine de açık adresinizi metinle yazabilirsiniz. Görselleri de tinypng gibi araçlarla optimize edebilirsiniz. Lazyload da önemli. Ve tabii ki CDN de önemlidir.
Bölgesel SEO’da zaten temelleri uyguladıktan sonra yapabileceğiniz pek ek yöntem yoktur, normal SEO’da ne yapılıyorsa yaparsınız, Google sizin o bölgede hizmet verdiğinizi anlıyor zaten, ve sitenizin otoritesi arttıkça aramalarda o bölgede çıkmaya başlarsınız.

Ribbentrop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her sitenin backlink inşası hepsinin farklı yol haritaları olması gerektiğini pek çok kez söyledin biliyorum ama bir sorum olacak ;

Hizmet sektöründeyim local bazlı sıralama almaya çalışıyorum ( rakiplerim fooder linkler felan havada uçuyor rekabet yoğun )
Yerel news sitelerin otoriter ve trafik alan hepsinde tanıtım yazısı aldım ilk başlangıç olarak haliyle bu süreç bitti , az bi miktar ulusal olanlardan aldım uygun fiyatlı olanlardan
Diğer local news sitelerinden örneğin ben izmirde çıkmak istiyorum ama denizli yerel haber sitelerine tanıtım yazısı vermem beni local de artırır mı ?
düz mantık olarak düşündüğümüzde sitenin genel otoritesi artacağı için doğal olarak oda artar diye düşünüyorum (aldığıma değer mi ?) tabi sizin gibi bir profesyonelden fikir almaya ihtiyaçım var.
Şimdiden teşekkürler...
Tanıtım yazısı alırken dikkatli olmak gerekiyor, anahtar kelime üzerinden alarak spam yaparsanız zamanınız ve paranız da israf olacaktır, siteniz de çöpe dönüşecektir.