Daha az rekabet ve yüksek kazanç potansiyeli açısından baktığımda Airbnb benzeri bir platform daha mantıklı oluyor. Türkiye'de böyle bir platformun yaygın olmamasından dolayı pazara ilk girenlerden olma avantajın olacak. Ama şunu da unutmayın bu model, çok fazla yatırım ve teknoloji gerektirir.
Daha hızlı başlama ve daha düşük maliyet açısından ise ilan sitesi modeli tercih edilebilir. Ancak burada büyük oyuncularla rekabet etmek zorunda kalırsın. Yatırım ve teknoloji ne olursa olsun karşında bir dev olacak.
Şahsi fikrim Airbnb benzeri modeldir.
Airbnb bezeri full sistem satan Hintliler var. Aslında ilk olarak tüm sistemi komple özelleştirilmiş ve komple bana göre düzenlenmiş şekilde alayım dedim. Buna mobil appler, web ve backendler dahil. İlerlerse istediğim yönde, yazılımlar tamamen açık kaynak olduğu için ihtiyaca göre geliştirme yaparız diye düşünüyorum. Şu am tüm sistem için hintliler 2500-3000 $ istiyor.