Klasik olacak ama r10(mecbur olmadığı halde, para kazanırken iyi uzlaşma sağlanamayınca kötü mü niye mecbur olsun?) sizin mağduriyetinizi gidermeyi amaçlar.
Paranız kaldıysa paranızı almanızı, hizmetiniz yarım kaldıysa karşı tarafı hizmeti tamamlatmaya çabalar emek verir bunun için de bilabedel çalışan yetkili kişiler görevlendirir.
Çözüm çıkmaz kişi yanaşmaz ise kişiyi süresiz uzaklaştırır ve size yargı yolunu açar.
Dava açtınız dosya hazırlandı savcılıkta hakim karşısına çıktınız
Sordular adama, Davacının parasını niye ödemiyorsun?
"Efendim, kişinin kendisiyle 1 yıldan fazladır sorunsuz ticaret yapıyorduk X gibi bazı sorunlar yaşadığım için işi teslim edemedim ve bu X sorunlara istinaden elimde olmayan sebeplerden iadesini gerçekleştiremedim ve hizmetini tamamlayamadım, ben iade yapmayacağım veya hizmeti tamamlamayacağım demedim sadece verdiğim tarihlere sadık kalamadım, ben ödemeyeceğim demiyorum lakin sıkıntılar çektim biraz ödemekte geciktim, en kısa sürede ödeyeceğim." diye beyan etse adamı bırakırlar mühebbet mi yatsın.
Ceza hukuku da öyle, cezasını çeker 1-2-3-4 yıl neyse sonra bırakırlar adamı içimizde yaşamaya devam eder.
NOT: Haklısın yada haksızsın demiyorum.