Öncelikle e-ticaret yapan kişiye siz başka ürün satmışsınız, bizim ürünlerimiz farklı demek, sizin e-ticaretten zerre anlamadığınız anlamına geliyor. E-ticaret uzmanı olan kişi ne ürün satılırsa satılsın hiç farketmez işini gayet güzel yapar. He o gelen arkadaş işi bilmiyor olabilir doğrudur. Ama siz de zerre anlamıyorsunuz ve ben sizin gibi aşırı pimpirik iş verenleri hiç sevmem. Uzmanlık konusuna gelince evet herkes ben uzmanım diyor, uçuyor kaçıyor sonra patates oluyor. İşini layıkıyla yapan insan gerçekten az, bu konuda haklısınız.
Hocam biz zaten anlamıyoruz, görüşmenin maksadı o zaten. Pimpirik yakıştırması da çok erken geldi. Siz de karşınıza biri geçip "ben var ya ohoo" dese biraz tedbirli yaklaşmalısınız. Ayrıca e-ticaret tek boyutlu bir konu değil. "E-ticaret" denilince bitmiyor. Mesele sadece altyapıyı kurup ayarlamalarını yapmaktan ibaret değil. Her ürünün farklı bir müşteri grubu oluyor. Her müşteri grubuna aynı şekil yaklaşımda bulunup her ürünü satamıyorsunuz. En azından piyasa araştırması, müşteri analizi v.s. çok değişken faktörleri var. Simdi siz işi, işin bu yanlarını size pazarlayan birine mi sırtınızı yaslamak istersiniz yoksa sadece ben şöyleyim ben böyleyim diyen birine mi güvenip iş yaparsınız.