Alan adları onayları normalde bugün bitmiş olacaktı fakat TRABİS sistem altyapısında öngörülemeyen bazı risk oluşabilecek sorunlar var, bu sorunların çözümü için mesai saati dışında da gece/gündüz ve hafta sonu da çalışacaklar, çözüm için geliştirme yapacaklar.
  1. Bazı kayıt kuruluşları .tr alan adı başvurularını TRABİS iletirken alan adı sahibinin bilgileri ile değil, farklı veya kendi bilgileri ile başvuru iletmişler. Bu şekilde tahsis olur ise alan adı başvuran kişi adına değil, farklı bir kişi sahibi olarak aktif olmuş olacak.
  2. TAKIL/TAKAL sisteminde alınmaması gereken bazı kelimeler için sistem başvuruya izin vermemesi gerekirken kontrole takılmadan başvuru alınmış, örneğin ataturk.tr gibi, bu tür 500 civarı tespit edilen başvuru varmış ve bunların tahsis edilmemesi için çalışma yapılmakta.
  3. Sürecin hak geçmeden ve kurallara uygun onaylandığından emin olmak için TRABİS yönetimi F. hanım ile yapılan toplantılarda tüm sürecin sağlıklı olduğuna kanaat getirilince yönetim onay sürecine geçilmesini isteyecektir.
TRABİS çalışanları dahi tam olarak ne zaman onay olacağını bilmeseler de süreçlere bakılır ise işlemin önümüzdeki hafta başını bulabileceği öngörülüyor.
Kısaca sorunların çözümü için çalışılıyor, şuanda toplantıları devam ediyor, süreç işleyişine karar verdiklerinde TRABİS yazılımını buna göre düzenleyerek sağlıklı işlediğinden emin olduklarında yönetim onay verecek ve aktiflikler başlayacaktır.