Neresi güzel hocam? uzaktan ne güzel gözüküyor değil mi reklam giderini vs saymıyorsunuz. Eline kalan aylıkta asgari ücret anca olur ki hergün 1 site yapabilirse.
Bir yılın sonunda 365 müşteri (destek yükü) ve barındırılan 365 site ayrıca aylık kazanılan (net gelir vergisi/muhasebeci/damga ıvır zıvır vergileri hariç) asgari ücret.
Instagram'da reklam verirseniz KDV-2 kapsamında %20 KDV öder faturayı işleyebilirsiniz.
Yani 10.000₺'lik reklam verdiğinizde %20 KDV (2000₺) ödeyip gider işleyebilirsin. Bilgin var mı bilmiyorum ama ekstra olarak stopaj ödemesi var. Yanlış bilmiyorsam %15 ve net gelir vergisi ile ödeniyor, giderden düşmüyor.
Saydığınız tüm vergileri ben de veriyorum şahıs şirketim var. Ancak konudaki görseldeki kişi asgari kazanıyor olabilir yurt dışı şirket kurarak vergi kaçırmanın bir yolunu bulmuş olabilir sayısız seçenek var. Ben 1000 TL ye en kaliteli hizmetin verildiğini savunmuyorum. 1000 TL ye yapanlara saldırılmaması gerektiğini söylüyorum.
Belki de günde 1 iş yapıyor diye düşündüğünüz kişi fiyat politikası nedeniyle çok fazla kişi ile çalışıp çok güzel gelirler elde ediyordur.
Destek konusunda hostingle alakalı olanları satın aldığınız yere yönlendirirsiniz. Değişikliklerden de ek ücret istersiniz.
Bunlar farazi tabii ki. O kişinin hizmet anlayışını ben bilemem ama 1k ya da çok güzel hizmet sunulur kazanç elde edilir.