Şirketler bildiğim kadarı ile zaten ön kayıtları listeler halinde ilettiler trabise. Tabii her şirket binlerce başvuru ilettiği için milisaniyeler arasında bir sıra rekabeti olacaktır. Zaten aynı alan adı için en az bir başka kayıt firmasında daha ön başvuru var. Yani ya bana ya onlara kalacak alan adı. Kısaca bu saatten sonra başvuran anca parasını bloke ettirir sonrada iade bekler : ) yinede samimi uyarınız için teşekkür ederim 🙏
Haklısınız hocam. Sadece kayıt konusunda hâlâ muğlaklık var naçizane kanaatimce.
Burada 2 durum söz konusu:
1- Şirketlerin kayıtları üzerinden Trabis kayıt yapacak. Ki bunun birçok handikabı var. Kim önce kayıt yaptı, kim sonra yaptı şeffaf olmayacaktır.
Ayrıca Trabis'in açıklaması 04.09.2024 tarihinde kaydın herkese açılacağı yönünde, burada diğer kullanıcılar "biz ön kayıt yaptırmak zorunda değiliz, şirketlere backorder için hak tanınması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı" gerekçesi ile süreci dahi iptal ettirebilir.
2- Yukarıda yazdığım gibi, Trabis şirketlerin gönderdiği listeler üzerinden sadece TAKIL ve diğer kontrollerini yaparlar, uygunsuz olanları ayırırlar, akabinde alan kayıtlarını herkes için aynı anda başlatırlar. Bana göre mantıklı ve kanuna uygun olan budur.
Yaptığım yorumlar herhangi bir bilgiye dayanmıyor, açıkçası bu zamana kadar ki süreçte Trabis'in yayınladığı dökümanlara da bakmadım. Sadece forumdaki başlık ve mesajlara istinaden bir yorum yapmaya çalışıyorum naçizane.
Eksiğim yanlışım olabilir, sürç-i lisan ettiysem affola hocam.