Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşünceniz çok güzel ancak belirttiğiniz sermaye kuruluş aşamasında bile size yetmeyecek. Sunucuları veri merkezinde barındırmanız gerekiyor öncelikle, ev/ofis interneti ile çözemezsiniz maalesef. Elektrik ve hat ücretleri de ciddi anlamda masraf diyebiliriz. Bahsettiğim konular temel olmak üzere hukuki süreçler, şirket masrafları vs zorlayacak konular.
Bunlara rağmen projenizi hayata geçirmek istiyorsanız başarılar dilerim.
@Onurss; @yunusdm; Hocam dediklerinizi defalarca emin olun bende hesapladım ve doğru diyorsunuz maliyetler fazla. Fakat çok başlangıç yapmak istemiştim basit adımlarla kendi sermayemle. Ama şu anda kendi başıma değilim bir sürü firma ile görüşme sağlıyorum hizmet vermek isteyen Türkiye'den firmalar oldu. Bu barındırma, başlangıç maliyeti, personel gideri, kira gideri vb. şeyler olmadan doğrudan bir sistem kurulacak. Görüşmeler devam ediyor.

@ByCaner; Hocam artık o tarafta bir firma yer alacak kendileri sunucu ile ilgili operasyonu yapacaklar. Ben şu anda bir haberleşme için bir yazılım geliştirdim daha birkaç özellik ekleme konusuna bakacağım ve sunucu tarafındaki durumlara uyacağım diyeyim.

Misafir; Hocam tamamen sözleşme olacak ve diğer ülkelerdeki firmalardan yasal olarak daha mantıklı aslında yaptırım uygulamak daha basit. Fakat güven endişenizi de anlıyorum umarım o günleri de arkada bırakacağımız günler gelir.