Özellikle manipülatif insanların zararı katkısından çok oluyor, istediklerini elde edebilmek için isteyerek ya da istemeyerek size manipülasyon uyguluyorlar. Bunun en belirgin örneği sizi överek bir işi yaptırma çabasıdır ve eğer o işi yapmazsanız bu sefer şakayla karışık hakaretler başlar. Bunu çok yaşadım, dostum/kardeşim dediğim kişi kendini bu konuda çok geliştirmiş. Ben onu kardeşim olarak görüyorum ama o sanki bir düellodaymışız da rakibimmiş gibi davranıyor, oysa çok önemsenecek biriside değilim. Özellikle yapamayacağım, başaramayacağım bir şeyi sezinlediği zaman onun üzerine beni över ki onu yapmak için uğraşayım ve başarısız olduğumda kendisi zevk alsın. Bunu son 2 senedir fark ediyorum, daha önce bu tür davranışları yoktu gerçekten birbirimize bağlıydık. Üniversite sınavı ve sonrasında anlam veremediğim bir şekilde aramızda zaman zaman ciddi boyutlara gelen rakipleşme oldu, bu önce masumca ve derslerle alakalı iken son zamanlarda iyice farklı alanlarla kaymaya başladı. Bazen istemeyerek bile olsa ona karşı yalan söylemek zorunda kalıyorum, elbet bu hoş bir şey değil ama bu tamamen kendimi savunma ve olacak şeylerin önüne geçme mekanizmam. Bir arkadaşı silmekte kolay olmuyor, bazen işin düşüyor ve ister istemez işini halletmende yardımcı olabilecek birini arıyorsun, en kötüsü derdini önemsemese bile anlatabileceğin birisi kesinlikle arıyorsun. Yapacak bir şey yok.