Öncelikle geçmiş olsun Bilmediğim için soruyorum hocam Biz de 2 ay önce benzin istasyonu çıkışında arkadan vurdular aracı serviste yaptırdım 35 bin TL masraf trimer çıktı arka tampon falan değişti Ben şimdi bunun için değer kaybı alabilir miyim internette Bazı yerlerde Plastik aksam için değer kaybı olmalı yazıyor bilginiz var mı acaba konu ile ilgili teşekkür ederim
emin olmamakla birlikte çoğu yerde alamazsınız yazmışlar ama siz yinede denemek adına karşı tarafın sigorta şirketine değer kaybı talebi başlıklı bir dilekçe gönderin. (dilekçeyi aşağıya ekledim, kendinize göre düzenleyebilirsiniz) Dilekçeye kendinizin ve kusurlu tarafın kimlik, ruhsat, tutanak ve kaza resimlerini ekleyin.
1 gün geçtikten sonra sbm nin sitesinden eksper atama başvurusu yapın.
1 hafta içinde değer kaybı alıp alamayacağınızı bu şekilde öğrenebilirsiniz.
XXX SİGORTA A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
BAŞVURAN : Adınız soyadınız
TC : XXX
Telefon : XXX
E-posta : XXX
KUSURLU ARAÇ BİLGİLERİ
Plaka : XX XXX XX
Kaza tarihi : XX/XX/XXXX
Konusu : Değer kaybı talebi başvurusu
Poliçe no : XXX
1- XX/XX/XXXX tarihinde İzmir'de park halindeki XX XXX XX plakalı aracıma, XXX poliçe numaralı sürücünüzün kullandığı XX XXX XX plakalı aracın neden olduğu kaza sonucu %100 kusurlu bulunmuştur. Aracım onarılmış, ancak değer kaybına uğramıştır. Kaza tespit tutanağı, kusur tespit evrakları ve eksper raporu ektedir.
2- Sigorta şirketiniz tarafından şahsıma herhangi bir değer kaybı tazminatı ödenmemiştir. Sayın şirketinizden ZMMS kapsamında almış olduğunuz sorumluluk gereği; sigortalınız kusuru oranında tam ve eksiksiz bir şekilde, gerçek zarar ilkesi çerçevesinde hesaplattırılarak şahsıma ait TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. İLÇE/İL Şubesi TRXXXXXXX IBAN nolu hesabıma ödenmesini; ayrıca genel şartlarda başvuru esnasında beyan edilmesi gereken belgeler ekte gönderilmiş olup, sayın şirketinizce ek belge ve bilgi talep olunması halinde yasada belirlenen süreler de dikkate alınarak yasal süresi içerisinde şirketinize bildirdiğim iletişim kanalları ile tarafımdan talep edilmesini talep ederim.
3- Tarafınızca hakkaniyetli bir ödeme yapılmadığı, eksik ödeme yapılması veya hiç ödeme yapılmaması durumunda 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu 30uncu maddesi çerçevesinde yine 2918 sayılı KTKnın 97nci maddesi zarar görenin, zorunlu mali sorumluluk sigortasında ön görülen sınırlar içerisinde dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunması gerekir. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilir veya 5684 sayılı Kanun çerçevesinde tahkime başvurabilir. Gereği yasal yollara başvurulacağını ihtaren bildirir, talebimin yerine getirilmesini sayın şirketinizden saygılarımla talep ederim.
XX/XX/2024