öyle değil işte hastane com farklı ihtisas hastanesi farklı eğer sen gidip hastanenın başına var olan kurumun adını koyarsan olmaz
Hocam anlamadınız. Ben şimdi domain aradım taradım güzel bir domain buldum ve baktım com.tr si boş.
Alıyordum almadan önce bir bakıyım bu kelimeleri başkası kullanıyor mu diye baktım ve felancı bir hastane çıktı. Ama bu öyle marka ismi de değil öyle memorial v.s gibi birşey de değil.
Ama sonuçta o domainin com adresi kullanıyor ama com.tr si boş neti boş org'si boş com.tr si boş halka açık şekilde bu domainler satılıyor ben alıp o domaini hastane işi kurmuycam blog sitesi kuracağım.
Ortada suçluk bir durum yok onu belirteyim öyle bir dünya yok yani taklit etmek suçtur benim hastane kuracak halim yok. Onları taklit etme durumu yok.
Böyle bir durumda ben domaini alsam niye sen domaini aldın derler mi diye soruyorum. Anladığım kadarıyla da marka tescili varsa mahkeme yoluyla domaini alabileceği.
Fakat zaten com adresleri ondayken com.tr sine böyle el koyma hakları var mı bu konuda farklı fikirleri olanları dinlemek isterim.