ibocum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende böyle cevap verdi hocam.

Anamur, Türkiye'nin güneyinde, Mersin iline bağlı bir ilçedir. Akdeniz kıyısında yer alır ve tarihi oldukça eskiye dayanır. Anamur, muz üretimiyle ünlüdür; Türkiye'nin muz ihtiyacının büyük bir kısmı burada karşılanır. Ayrıca, Anamur Kalesi gibi tarihi ve turistik yerleriyle de bilinir. Akdeniz iklimine sahip olan Anamur, yazları sıcak ve kışları ılıman geçen bir bölgedir.
Hocam bende neden böyle olabilir fikriniz var mı ?
gues adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Batırık, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle de Konya, Karaman ve çevresinde yapılan yöresel bir yemektir. Çoğunlukla yaz aylarında tüketilen bu yemek, bulgurun başrolde olduğu, hafif, serinletici ve besleyici bir tarife sahiptir. Genellikle salata veya meze olarak tüketilir.
Batırık yapımı şu temel bileşenlerden oluşur:
  1. İnce Bulgur: Batırık'ın ana malzemesidir. Bulgura su eklenip şişirilir.
  2. Domates ve Biber Salçası: Renk ve lezzet vermek için kullanılır.
  3. Soğan ve Sarımsak: İnce doğranarak eklenir.
  4. Yeşillikler: Maydanoz, nane gibi taze yeşillikler sıkça kullanılır.
  5. Ceviz: Bazı versiyonlarında ince çekilmiş ceviz içi eklenir, bu da yemeğe kıtır bir doku kazandırır.
  6. Tahin: Batırık'ı diğer bulgurlu tariflerden ayıran önemli bir bileşendir. Tahin, yemeğe kendine özgü bir aroma katar.
  7. Baharatlar: Pul biber, tuz, karabiber gibi baharatlar eklenir.
  8. Limon Suyu veya Nar Ekşisi: Ekşilik katmak için tercih edilir.
Hazırlanışı ise oldukça basittir: Tüm malzemeler karıştırılır ve yoğurularak bir araya getirilir. Karışımın kıvamı oldukça yoğundur, bu nedenle elle şekil verilebilir. Genellikle marul yaprağı ya da taze sebzelerle birlikte servis edilir. Batırık, hafif ve lezzetli yapısıyla özellikle sıcak havalarda tercih edilen bir yemektir. Çoğu zaman yanında ayran ya da şalgam suyu ile tüketilir.
batırık için bende bunu verdi hocam

Evet ama akdenizde anamur batırığı falan var annem anamurlu oradan biliyorum.
cncresul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapay zeka tüm işleri ele alıcak 🤪
Aynen hocam
erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahhh Anamur. Memleketim iskenderun dan sonra akdeniz bölgesinde sakinligini, doğasını, insanını sevdigim tek sehirdir. Küçük, şirin bir ilçedir. Mersinden ne kadar nefret ediyosam anamuru o kadar severim.
Anamur'a yıllardır gitmiyorum çok merak ediyorum son halini. Annem anamurlu dayım da hala anamur'da ikamet ediyor. Çok güzel bir ilçe