cemvrs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
9-6 çalışıyorum, geziyorum haftada 2-3 gün spor yapıyorum ama nasıl oluyorsa ortalamam günde 7.30 saat demin bildirim geldi sosyal medyada kaydır kaydır kaydır zamanın nasıl geçtiğini hissetmiyorsun. 9 saate çıktığını hatırlıyorum.

Bu saati başka şeylere harcasam sanırım o işin ustası olurum. Ekran sürenizi nasıl düşürüyorsunuz?

Usta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takip
niks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Silmekten başka çare yok.
sezgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıl kadar instagramımı kapattığım dönem oldu. Güzel bi eticaret projesi çıkarmıştım, tavsiye ederim. Hesaplarını dondurursan hayattaki verimin artacak.
brskzlky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sosyal medya kullanmayarak düşürüyorum. hesabı dondur veya kalıcı olarak sil seçenekleri işe yarıyor
tachyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefonun pili zayıflayınca değiştirme. Çoğu insan telefonu sağlam olsa bile pili zayıflayınca ya telefonu yada pilini değiştiriyor. 6. yılına girmekten olan ama sapa sağlam telefonumun pili zayıfladı çalışmasında, hızında ve sağlamlığında bir problem yok. Bir tek ekran süresi önceleri 6 saat ekran süresi alıyordum şimdi ise 2 saat. Şikayetçimiyim? Tabiki hayır. Pili gitsin diye daha az kullanıyorum.
TheStranger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sosyal medya hesaplarınızı silin, silemiyorsanız dondurun, donduramıyorsanız uygulamalarını silip tarayıcıdan kullanın. Ayrıca örneğin Brave'de YouTube kısa videolarını engelleyebilirsiniz, diğer sosyal medyalarda kısa videoları kapatmak mümkün mü bilmiyorum. https://filterlists.com adresinde güzel filtreler var, burada belki önerilen içerikleri ve dikkat dağıtıcı diğer ögeleri engelleyebileceğiniz filtreler bulabilirsiniz.
Ben yalnızca YouTube ve Twitter kullanıyorum. YouTube'u dediğim gibi, ana sayfa, trendler, önerilen videolar ve kısa videolar olmadan kullanıyorum, Twitter hesabıma ise gerekmedikçe hiçbir cihazdan giriş yapmıyorum. Zaten parola yöneticisi ve iki adımlı doğrulama ile giriş yapmak biraz vakit aldığı için gerekmedikçe giriş yapmak istemiyorum.
Ayrıca telefonunuzda mavi ışık veya siyah-beyaz (okuma modu) renk filtreleri kullanarak, daha az dikkat çekici hâle getirebilirsiniz. Ben telefonumu sürekli siyah-beyaz kullanıyorum.
Bildirimleri kapatmayı da unutmayın.

Ekran sürenizi bildirim olacak takip edebileceğiniz hafif ve özgür bir yazılım olarak da bunu öneririm:
https://play.google.com/store/apps/d...oid.screentime
androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben günde 4 saat olunca psikolojim bozuluyor.
Zor durum
boşa giden o zaman kafayı yedirtiyor insana.
kasoacolis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok fazla hocam. kitap-film dizi-oyun-haber telefonunuza uygulama indirin biraz kullanımı dağıtın. sonrasında zaten azalacaktır.
Alys adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kesinlikle öyle 50 saat az değil ayda 200 saat yapıyor ben de ortalama 1 saat önce dondurdum ve neredeyse tüm hepsini sildim. Ortalama 1 hafta böyle takılacağım duruma göre güncelleme yaparım artık.
cemvrs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ahah tamamdır hocam çok iyi olur.
Merhaba hocalarım. Bu bağımlılıkla alakalı size bir belgesel ve bir video önereceğim. Kesinlikle izleyin. Kısaca özet geçeyim. Sosyal medya uygulamaların amacı sizi bir tavşanın deliğe girdiği gibi sizi o deliğe sokmaktır arkadaşlar. Bir tavşan deliğine girdiği zaman geri geri çıkamaz. O yüzden daima ilerler. Bizde sosyal medya ya girdiğimiz, kullandığımız zaman bir tavşan gibi sürekli ilerliyoruz. Çıkış yolunu buluna kadar saatlerimiz geçiyor. Sosyal medya uygulamalarının da amacı bu zaten. Sizi o delikten çıkarmamak. Verdiğim 2 belgesel niteliğindeki videoları kesinlikle izleyin.

Tavşan deliği yasası ;

https://www.youtube.com/watch?v=PudLZL6d-sI

Belgesel ;

https://www.netflix.com/tr/title/81254224 ismi sosyal ikilem

Son olarak arkadaşlar. Kendi bulduğunuz hesabınızı dondurma, silme gibi yöntemlerin yanında bende bir yöntem önereyim. Telefonunuzun ekranını komple siyah beyaz yapmak. İnanın kullanasınız gelmiyor. Ben bu şekilde kurtuldum. Çünkü bize bağımlılığı sağlayan şeylerin aynı zamanda renkler olduğunu duymuştum. Bende işe yaradı.