Az önce uzun uzun mesaj yazdım ama konu kilitlendi. Bu konu sitem konusudur.

Sektördeki yerli/yabancı farketmeksizin domain sorgulanabilen hosting/domain firmalarının %90'ı log tutuyor, sorgulanan domainler ekranlarına düşüyor özel personel birimleri var 7/24 domainlere bakıp değerli olanları anında kayıt ediyorlar. Bunun için yapay zeka da kullanıyorlar.

Peki bunu nereden biliyorum, elimden 500'e yakın domain geçti, bunlardan xx.xxx - x.xxx$ rakamlara sattıklarım da oldu. Ve çoğunu sorgulayarak bulmuştum.

İlk başta büyük firmaları kullanıyordum, ve ne zaman bir domain sorgulasam yarısı 1-2 saat geçmeden kayıt edilmiş oluyordu, ve yüzsüz gibi daha pahalıya satışa koyan firmalar vardı. En az 50-100 potansiyel domaini bu firmalara kaptırdım.

Bana en çok yararı dokunan site https://whois.net.tr bu site oldu @Feri; tarafından kurulmuş. Her gün yüzlerce domain sorgularım, değerli domainler bulurum ve 2-3 gün geçse dahi o domain yerinde durur. Bunun için çok teşekkür ederim, umarım hiçbir zaman log tutmadan devam ederler.

Ç*kal firmalara domainlerinizi kaptırmayın, sektörün %90'ı bunlar ve tabiki hangi firmalar olduklarını söylemeyeceğim. %10'da görmeye devam edin kendinizi ahlaksızlar.