Rosteoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artan hosting ve sunucu fiyatlarının nedenlerini ne olarak değerlendirirsiniz? Bu durum sadece firmaların politikalarıyla mı ilgili, yoksa elektrik zammındaki %500 artış, genel enflasyon veya ekipman maliyetlerindeki artışla mı bağlantılı?

Bu konu size basit gelebilir; Türkiye'de şahıs şirketlerinde bir sunucu barındırma ücreti ortalama 1250 TL, kurumsal firmalarda ise 7500 TL civarında. Bu kadar büyük bir fiyat farkının yalnızca tercihlerden mi yoksa altyapıdan mı kaynaklandığını düşünüyorsunuz?

Bursa'da rastgele bir şahıs şirketine verilerinizi emanet etmenin ne kadar güvenilir olduğunu değerlendirmeniz gerekebilir. Bir problem veya dava durumunda karşınızda nasıl bir muhatap bulabilirsiniz?

VDS'yi geçtim fakat hosting için tek cPanel hesabı için kaç dolar ödeyeceğinizi biliyor musunuz, veya kaçak mı kullanacaksınız ? https://cpanel.net/pricing/
Litespeed, cloudlinux ve diğerleri içinde aynı durum geçerli. Bu tür maliyetleri düşündünüz mü?

Siz kendi sunucunuzun özelliklerini ve nerede barındığını paylaşabilir misiniz? Gelecek bir L4 saldırısına karşı dayanıklı mı? Bu tür saldırılara karşı korunmak için aylık ne kadar bir ücret ödüyorsunuz veya hangi tür Fortigate kullanıyorsunuz? Diskleriniz Samsung Evo & QVO serisi mi, yoksa PM serisi mi? Secure uplink kullanıyor musunuz? Switch’inizin modeli nedir? Barındırma hizmeti aldığınız firmadan sadece 1 gbps port mu alıyorsunuz? Tarafınıza gelecek bir saldırı tüm kabini etkilediğinde, hizmet aldığınız firma görünümündeki şahıs sizin sunucunuzun ethernet bağlantısını kesecek mi? Bunlara karşı nasıl önlemler aldınız?

Esxi mi yoksa Proxmox mu kullanıyorsunuz? Esxi kullanıyorsanız, lisansa ne kadar ödüyorsunuz? BTK onayı aldınız mı ve aylık olarak rapor veriyor musunuz? Olası bir veri kaybı, hack durumu veya kesinti durumunda sorumlu olduğunuz noktaları biliyor musunuz?

Sunucu işi kurmak gerçekten bu kadar kolay mı? Artan fiyatlar nedeniyle 15K'ya v2-v3 sunucu alıp barındırmak ve parçalayarak kiralamak yeterli mi?

Herkes bu işe küçük adımlarla başlıyor ama artan maliyetler bahane olmamalı veya bu durumu başlama nedeni olarak göstermemelidir.

Birçok konu var, ancak buna maalesef vaktim yok. Lütfen bu sektörü bu kadar basite indirgemeyiniz.
Ya hocam konuyla bağımsız hatırlarsanız daha öncede ÖM den size iletmiştim. sizi ve genel yorumlarınızı genel olarak takip ediyorum çok dikkatimi çekiyor. Sanırım r10a gelmiş gelmiş en iyi yönetim ekip üyesi olabilirsiniz