Okumak doğru eğitimcilerin elindeysen çok önemli, doğru elimi alabileceğin üniversite sayısı Türkiye de çok az. Örneğin 2. sınıf yada 3. sınıf bir üniversiteye gitmek youtubeden veya udemyden eğitim almak kadar bile fayda katmayacak sana usulden bir diploman olacak fakat bir işe yaramayacak çünkü bir vasfın olmayacak.
Bu tarz durumlarda kişisel gelişim ve kişisel eğitim ile o çöp üniversitelere 5-10 kat fark atacaksın. Fakat bu durumu her insan doğru şekilde yapamaz kişisel eğitim ile gelişimi sağlamak sadece inzivaya çekilebilen yalnız kalabilen ve öğrenmeye aç olan insanların yapabileceği bir şey.
Bu sebeple bazı kişilerin 2. sınıf 3. sınıf kalitede üniversiteler de bile okusalar gidip okumaları lazım.
Kimi insanlarda doğuştan şanslıdır ve ailesinin durumu iyidir bu kişilerde üniversite okumasalar da basit kişisel gelişimlerle hayatta rahatlıkla başarılı olabilirler.
Aslında çok değişken bir konu üzerinde konuşuyoruz herkes için aynı şeyler geçerli değil. Ben lise mezunuyum fakat 12 yaşında bilgisayar tamiri yapmaya başlamıştım şuan bu sektörde aktif olarak 4-5 farklı alanda hizmet veriyorum. Kendi kendimi eğittim ve öğretmenimde youtube oldu genelde.