ysnozkn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normalde o kısımda ethernet, kablosuz aygıt adları çıkması lazımdı. Bir sorundan dolayı görünmüyor. Alternatif olarak Virtualbox kurulurken sanal ağ bağdaştırıcısı yüklüyor. Aygıt yöneticisinden Ağ bağdaştırıcıları altında "VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter" adında bir bağdaştıcı var mı kontrol edin. Eğer varsa Virtualbox'a geçip ağ bağdaştırıcı seçtiğiniz pencereyi tekrar açıp şuna takılı seçeneğinden "Yalnızca-Anamakine Bağdaştırıcısı" seçeneğini seçip altındakini de "VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter" olarak seçin. Sanal makineniz açıksa yeniden başlatıp komut arabiriminden "ip a" komutuyla 192 ile başlayan ip alıp almadığını kontrol edin.
Ağ bağdaştırıcıları altında "VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter" adında bir bağdaştırıcı yok. Hatta virtualbox namına hiç bir şey yok. Ben ubuntu-22.04.4-live-server-amd64.iso dosyasını indirip kuruyorum. İşlemcim amd olduğundan dolayı. Acaba yanlış iso dosyasınımı kuruyorum. Sistemim 64 bit windows 10 pro kullanıyorum. Hani sorun virtualbox da olsa diyeceğim aynı şey vmware içinde geçerli ondada olmuyor. Acaba diyorum ben virtualbox u C diskine kuruyorum ama sanal sunucuyu D diskinde çalıştırıyorum. C ye yerim yok. Bundan kaynaklı olabilirmi acaba.