Merhaba, bende multilang özel kendim kodladım. AstroJS ile ilgileniyorum, sizin geçtiğiniz derdin aynısından bende geçtim. Ayrıca 5 yıldan fazla da dijital pazarlama sektöründe çalışmaktayım.
URL'ler için istediğiniz eki kullanabilirsiniz, örnek anlatayım;
siteismi.com/about-us/ bunun TR versiyonu ne olmalı ilk akla gelen siteismi.com/tr/hakkimizda olmalı fakat biz burada da siteismi.com/tr/about-us/ yapısını kullanabiliriz, meta taglerimiz hreflanglarımız sorunsuz olduğu sürece hiç farketmez. Bir çok köklü trafik alan sitelerin bile yapısı bu şekildedir.
Evet SEO dostu URL var, anahtar kelimenin linkte geçmesi gerektiğini söyleyenler vs olacaktır hiç takılmayın alakası bile yok. Benim dediğim şekilde yaparsanız zaten SEO uyumlu olacaktır.
Hocam çok zorlandım ama artık bitti. x.com/about-us, x.com/hakkimizda formatında bütün dilllerde çalışacak şekilde hazırladım. Şimdi tekrar değiştirmek istemiyorum. Belki en fazla başına /tr, /en gibi ekler koyarım. Ama bu haliyle seo için gayet uyumlu değil mi? Hem de urller yerel kullanıcılar için cezbedici olur diye düşünüyorum.