1- Merhabalar hocam internette yedek parça satışları var fakat tercih eden sayısı biraz daha beklenilenden az. Genel olarak plakalık, anahtarlık vb. aksesuar ürünleri satılıyor internette genelde. Yani kısacası sizin çevreniz varsa internet sitenizi stok görüntüleme için (şehir içi) ve şehirler arası ihtiyaç olan parçayı göndermek için kullanmanız mantıklıdır. Sizi hem kurumsal gösterir hemde bilemezsiniz belki de ustalar arışır kullanır ama reklam şart gibi.
2- Beklenecek ürünler var mesela usta motorla ilgileniyordur hava filtresini de değiştirecektir ama acelesesi yoktur daha bekler ama bu memnuniyet olarak kötü bir durum. Bence en mantıklısı otogardan otobüs firmalarından birinde tanıdık bulmanız ve oradan aynı gün içerisinde kargolama yapabilmeniz. Genel olarak kargo şirketleri de büyük şehirlere 2 gün içinde teslim sağlıyor ama işte buradaki satın alan adamın aciliyeti önemli ve sizi öne çıkarak tercih etmesini sağlayacak şey en kısa sürede teslim alması gibi duruyor.
3- Bu sektör içinde değilim ama mekanik parçalar daha fazla satılır elektroniği ile diye düşünüyorum. Yine ama diyeceğim sahibinden de baya kaporta satışı da yapıyor alıyorlar Konya'da yaşayınca etrafında illaha en az 1 tane sanayici oluyor biliyorsun.
Otomotiv yedek parça konusunda bende websitesi yapmayı düşünüyorum Türkiye'deki tedarikçilerin olduğu ve gözlemlediğim kadarıyla sizlere de iletmek istedim.