Ben memurum. Zamanında kiracı da oldum. Bi kendi oturdugum evim var, bi de yatırım olsun diye hanimjn zoruyla aldigim 2+1 var. Orayı kiraya veriyorum. Gecen ay kiracı degisti. Eskisi tayini çıktı gitti. Hatta dolu masrafa girdi gidecekken ildışına. Ben de sevdigim bir MEMURDU diye son kirayı hediyem olsun, yolunuz acik olsun dedim. Gene kiraci icin memur sartı aradım.
Durum şu, memur adam ünv okumuş, her türlü insanı görmüş, duzenli maaşı var..... muhabbetleri degil konu. Asıl mesele, memurlar %90 memurlarla evlenir. Eve cift maaş girer. Ya benim tüm ek işlerimi ayirsam, eve benim 52 bin ogretmen maaşim, hanimin 63 bin kurum müdürü maaşı derken 115 bin giriyor. Memur aile 15 bin kirayı rahatlikla öder. Hatta yılda 180 bin lirayı yıllık öderseniz 160 bin dedigimde dünden razı olarak topluca öder. Ben HAKLI OLARAK garanticiyim. Tabi ki bu %100 dogrudur, tutar diyemem ama istisnalar kaideyi bozmaz. Bu benim ahlaksizligim degildir. Memur şartı koyarim. Mal benim. Diyosunuz ki memur olmayanlar ölsünler mi? Bana ne. Kimsenin anası babası degilim. Hayır kurumu da degilim. Bu devletin karisabilecegi birsey de degil. Kaldı ki ben kiramın bile vergisini ödüyorum.