Tüm hesapları yaparken o tatlıcının bir kilo tatlıyı 2021'de kaç liraya sattığını ve bugün kaç liraya sattığını da bir sorsaydınız keşke )))
Ticarette merhamet yoktur.
Dükkan sahibi tatlıcının sponsoru mu olacak? Tatlıcı daha çok kazansın diye kendi az mı kazanacak?
Dükkan sahibi çevredeki emsal dükkanlara göre kira istiyordur.
Ve o muhittin kiralarını ödeyemeyecek sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler oradan ayrılıp kirasını ödeyebilecekleri yerlere taşınırlar.
Ayrıca bir kilo baklavanın fiyatı 1000 liradan fazla 1 kilo lokumun fiyatı 1000 lirayı geçmiş.
Siz o adamın istiklal gibi bir yerde günde 150 kilo tatlı satamayacağını mı sanıyorsunuz?
200 kilo tatlı satsa ki istiklalde komik rakam aylık cirosu 6 milyon eder.
Hocam bakın ben burada abimizin aylık cirosunu hesaplamadım etmedim şuan sattığı tatlı fiyatı ne kadar sormadım 😃 ortağı değilim birşeyi değilim benim sadece söylediğim kira artoş oranının çok üstünde onu söylemek cirosunu ne bileyim ben adamın şimdi 6 milyon yaptığını bilsem açmazdım konutu ki buda net bir bilgi değil
Kirası düşük kaldıysa gayet normal. Geçen sene sattığı 200 liralık tatlıyı şuan kira zammı kadar fazlasına satıyordur. O paraları rahatça öderler. Ben de kiracıyım ama işletme çatır çatır kazanırken mal sahibi enayi mi
Mal sahibi neden enayi olsun hocam benim konuda bahsetöek istediğim yükseliş oranı
O caddedeki dükkanlar vs çoğu mafyanın elinde farkındaysanız bakın hepsinin teni koyu tenli kaba kaba konuşan insanlar.
Eğer tatlıcı herhangi bir anadolunu kentinden çıkma ise barındırmazlar orada. İstanbul da değerli bölgeler vs dikkat edin hep bu demografik yapıda işgal edilmiş gibi. Sanki ülkede başka esnaflık yapan insan kalmamış gibi.
Geçen antalyada sahte ürün denetimi olacaktı, bir tane antalya yerlisi yok hepsi koyu tenli barzo insanlardı. Şimdi bunun normal olduğunu savunmak çok absürt olur.
Bu şekilde medyaya gelmeyen binlerce olayla silinmesine izin verdiler Türk esnafın.
Olay belki bahsettiğim gibi çökme olmayabilir ama gerçekleri değiştirmez ihtimalim bu yönde
Hiç o caddeye gitmedim bilmem etmem adamda evet çok saf birine benziyordu yüksek ihtimalle anadolulu