Şeffaf bir şekilde hiç bir bilgim olmadan arbitaja başlıyorum arkadaşlar.
1. Gün:
-Yazı metnim şimdilik gizliyorum sonra ekleyeceğim.
-Sitemin ortalama bgbg'si 150 tl. Hesabıma göre kar oranımın ilk etapta %25 istiyorum. O yüzden 1000 kişide 150 lira kazanıyorsam 1 kişide 15 kuruş demektir. Bu yüzden reklamda tbm yi 0,10 kurus yapacağım. ortalama %25 kar olacağını düşünüyorum. Yani 1000 kişi için 100 lira ödeyip 150 kazanacağım. Tabii google tam hesap etmediği için aşağı yukarı hesap bu şekilde olacak.
-ülke tün bölgeler kelimeleri de konuya ilgili kelimeleri ekledim. Yazıyı Chat Gpt ye yazdırdım.
-günlük 300 lira bütçe verdim.
-Reklam onaylanıp harcama yaptıkça güncelleyeceğim..
2. Gün Güncellemesi:
Evet arkadaşlar reklamım onaylandı gösterim aldı tbm çok iyi ancak tıklama biraz az bikaç kelime daha ekledim bakalım sanırım tbm yi bi ufak arttıracak gibiyim. Ek olarak bir kaç yazı daha ekleyeceğim. Aklıma güncel konulardan bir konu geldi onu eklemeyi düşünüyorum. Onuda ekleyip reklamı çıkıp yarın güncelleyeceğim. Bu TBM'ye göre 4x gibi bir para kazanırım gibi görünüyor tabi ama şuan erken biraz ama en azından yaptığımın mantıklı olduğunu anladım.Bügün 4-5 güncel yazı ekleyip yarın tekrardan güncelleyeceğim.

Bgbg Bu şekilde tabi bgbg diğer sayfalardan dolayı ortaya çıkıyor.
3. Gün: 1 Eylül
3. gün bu şekilde arkadaşlar. Gösterim arttı tbm iyi ancak tıklama sayısı çok az. TBM yi biraz daha arttırdım tıklamayı arttırmak için. Bu gece işlerim bittikten sonra bir kaç yazı daha ekleyeceğim.Bu kadar gösterime neden bu kadar az tıklama alıyor anlamadım bakalım hayırlısı

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13. gündeyim arkadaşlar düğün olaylarından dolayı yazamadım. İlginç şeyler gördüm neden böyle olduğu hakkında fikrim yok
Normalde 150 TL olan BGBG gooogleden gelen hitlerdeki yazılarda 70 Tl ye düşüyor. Neden böyle olduğunu anlamadım. Bende Facebook üzerinden denemeye karar verdim. Burada bir kısım başarı elde ettiğimi düşünüyorum.

Resimde görüldüğü gibi 2 bin TL harcayıp 25 bin tıklama aldım. Son 7 gün BGBG si de alt kısma ekledım

Bu hesaplara göre 25 bin tık için 2 bin tl ödeyip 3500 lira para kazanmış oldum. 500 lirasını KDV olarak hesaplarsak 3 bin temiz. Yani % 50 kazanmış oldum. Bir dahaki ay reklama 20-25 bin arası ayırıp bu parayı katlamak istiyorum bakalım nasıl olacak. İstediğini google üzerinden yapamadım ancak facebook ile oldu.
Burada dikkat etmeniz gereken güncel konuları paylaşmak ve görsel çok önemli ilgi çekici görsel kullanmanızı öneriyorum. Bu şekilde tıklama başı ücret düşük oluyor. Tabi ki deneyerek olacak işler. hedefim bu maliyeti biraz daha aşağı çekmek. Onuda yapacağıma inanıyorum. Bir süre sonra konuyu tekrar güncelleyeceğim.