İnsanlar neden Apple kullanıyor diyenlere biraz anlatayım.

Evet, Android olan cihazlar teknolojik özellik olarak çok daha üst düzeyler. Hatta yeni cihazlar Iphone'dan kat kat daha özellikliler.
Yıllarrrr yıllarrrr önce de android cihazlar, iphone cihazlarından donanım teknolojisi olarak üstündü yada en kötü eşitdi.

Ama kaçırdığınız bir yer var.
Bu adamlar donanım vs satmıyor, Samsung, Xiaomi vs ile kıyaslamayın aynı kategorinin ürünleri değil.
Çünkü; Apple hem donanımı kendisi üretiyor, hem de kendi ürettiği donanım'a kendi yazılımını geliştiriyor.
Bu arada evet, Apple cihazlarının bazıları yüksek, bazıları da düşük donanımlı olabilir, kim'in canı neyi istiyorsa onu tercih eder.

Apple ürünleri düşündüğünüz gibi şeyler değil, fiyat/performans'a takılan kişilerin kullanacağı ürünlerse hiç değil.

Apple, ekosistem ve buna bağlı bir stabilite satıyor. Bunu anlamadıysanız Apple kullanmanıza zaten gerek yok çünkü bu adamların hedef kitlesi içerisinde değilsiniz.
Sadece telefonunuzun Iphone olmasının hiçbir anlamı yok eğer bilgisayarınız hatta saatiniz de Apple ürünüyse o zaman farkı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
En ufak 1 2 örnek vereceğim; Telefonda yaptığınız konuşmayı bilgisayarınıza hatta tablet'inize aktarabilirsiniz, tablet'ten kopyaladığınız birşeyi telefondan yapıştırabilirsiniz vs vs.
Yani cihazları birbirlerine o kadar sıkı sıkıya bağlamışlar ki şıkır şıkır kullanıyor ve bir kere bile sorun yaşamıyorsunuz.

Iphone 6 telefonu Eylül 2014'de çıkmış ve 10 yıl sonra bile hala taş gibi kasma yavaşlama olmadan kullanan tanıdıklarım var.
2019 yılında ilk çıktığında gidip 2 tane Huawei P30 PRO almıştım döneminin amiral gemisi denilen üst seviye bir cihazdı. Çıktığından bu zamana tam 5 yıl geçmiş fakat kasmalar, donmalar var telefonda bi sapıtmalar falan da başladı.
Ben Huawei'yi aldığım yıl Iphone 11 çıkmıştı, şimdi düşünün millet Iphone11'i ne kadar süre kullanacak ve bu telefon hala daha popüler.

2010 yılından bu yana Linux, kendimi bildim bileli de Android kullanıcısıydım ta ki 2yıl öncesine kadar.
Ben fan boy falan değilim, sorun yaşamadan birşeyleri kullanabilmek istiyorum, ömrü bitmiş bitiyormuş gibi şeylerle kafam karışmasın aldığım cihaz hakkını versin hatta iliklerine kadar sömürebileyim istiyorum.
Telefonum, bilgisayarlarım, tabletim, kulaklığım, tv-box'ım herşey dahil şuanda Apple cihazları kullanıyorum.
Bugün alacağım birşeyi Apple üretiyorsa gidip başka markalara bakmam çünkü bu ekosistem'in tadını aldım, olay bu.