CelbereUS07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sabahları ekonomiden dolayı 1 simit yiyorum. Bizim şirket yemeği leş olduğu için öğlen çoğu zaman yemek yemiyorum. Akşamları da hanım güzel bir yemek yaptıysa tek öğünüm o oluyor. 4 yıldır aslında bende bilmeden bu OMAD diyetini yapıyormuşum ama haberim yokmuş

Bende oluşturduğu etkiler şu şekilde;
Sabah uyanır uyanmaz aç olduğum için ve Öğlen iş yerinde kötü yemek çıktığı için öğlende kaliteli birşey yiyemeyince sinir ve gerginlik oluşturuyor.
İş yerinde zaten insanlarla uğraşmak ayrı bir dert üstüne açlıkla mücadele akşamda güzel bir yemek yoksa sinir stres tavan oluyor

Ben tek öğün yemenin zayıflamaktan ve stresten başka bir etkisini görmedim. Tek öğün olsa bile ara ara atıştırmalık/meyve de tüketilmeli bence. Eminim atalarımızda bulsalar 3 öğün yerlerdi. İmkansızlıktan yiyememişler.

Not: Kötü yemekten kastım beğenmemezlik değil, makarnadan kurt çıkıyor, salatadan salyangoz çıkıyor, köfte tavuk diye getirdikleri şeyler o kadar kötü kokuyor ve miğde ekşitiyor ki herkes şikayetçi, çorba, pilav patates vb ürünleride pişirmeden yada kalitesiz bir yağ ile getiriyorlar. Haftanın 1 günü belki temiz yenebilir durumda yemek çıkıyor, ondada çok yiyen olduğu için az veriliyor ve doyurmuyor.

Yüzlerce kez şikayet edilmesine rağmen yapılan denetimlerde yemeğin yapıldığı yer hijyenik ve yemeklerden alınan örnekte gıda zehirlenmesi durumu yaşanmadığı için hiçbirşey olmuyor.

Yemek şirketi serbest bölge üzerinde tekel firma olduğu için değiştirilmesi de mümkün değil, dışarıdan içeriye yiyecek getirilmeside yasak. içeriye araçla girilmeside yasak. yani yemek sipariş veremiyoruz, servisle geldiğimiz için dışarı yemeğede çıkamıyoruz.

Kısa bi yorum yapayım derken içimi dökmüşüm. aklı olsan serbest bölge gibi yerlerde çalışmasın. (Lanet olası prosüdürler)
Şantiyelerde ve fabrikalarda yemek sistemi rezalet. Birileri para kazansın diye ve işverene mliyeti az olsun diye akla hayale gelmez sahtekarlıklar yapılıyor.
Tüm günü köpek gibi çalışan işçiye layık gördükleri yemek kimi zaman zehirliyor kimi zaman mideyi bozuyr.

Bu ülkede işçinin emekçinin köpek kadar değeri yok.