ServerPark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Sahinnetwork;

Konu ile alakalı açıklamanızı yapabilirsiniz.
Konu, herhangi bir talebimimiz olmamasına rağmen şikayetçinin isteği üzerine kilitlenmişti. Reportlayarak tekrar açılmasını rica ettim.
@ServerPark; hocama yanıt hakkı tanıdığı için çok teşekkür ediyorum.
Öncelikle bu forumda dahil olmak üzere neredeyse hiçbir platformda elle tutulur bir şikayetimiz yoktur. Ufak bir araştırma ile daha rahat görülebilir.
Çünkü 2010 yılından bu yana bulunduğumuz sektörde hiç kimseyi mağdur etmedik. Herkesin gönlünü yapmaya, herkesin problemini bir şekilde çözmeye çalıştık. Özellikle 3-5 kuruş para için asla adımızı lekeleyecek bir harekette bulunmadık.
Konuya gelecek olursak; şikayeti açan kişi 29 ağustos 2024 tarihinde sabah saat 04:18 itibari ile sitemizde yer alan reseller paketlerinden birisini sipariş verip ödemesini yapıyor. Hizmet otomatik aktifleşiyor ve kullanıma başlanıyor.
Saat 09:30 itibari ile başlayan ciddi manada yüksek kaynak tüketimi görülüyor. Bu konuda ne kadar esnek olduğumuzuda kullanıcılarımızın pek çoğu bilir. Belki tüketim düşer diye biraz zaman tanıdık fakat kullanım aralıksız akşama kadar devam etti. Bu süreçte öğle saatlerinde kullanıcıya bilgi maili göndermek istedik fakat gönderdiğimiz maillerin bize geri döndüğünü farkettik.
Kontrol sağladığımızda sipariş maili, ödeme onay maili gibi sistem maillerininde gitmediğini ve geri döndüğünü gördük. Yani kullanıcı mailini hatalı girmişti.
Akşam saatlerinde yapılan tüketiminin iyice arşa çıkması nedeniyle saat 18:26 da hizmeti askıya almak zorunda kaldık. Askıya alırken aynı zamanda mail gönderimide yaptık. Ancak tabiki mail tekrar hataya düşerek geri döndü.
Olay saatine gelelim:
İlgili kişi, saat 18:53 sularında tüm iletişim kanallarından spam yapmak suretiyle bir hışımla yazmaya başlıyor.
Ancak üslup o kadar feci ki şahıs olay çıkartacağını baştan belli ediyor. WhatsApp üzerinden spam yapmak suretiyle tek tek yazı gönderimi yaparak iade istediğini ve hemen verdiği IBAN adresine iade yapılmasını talep ediyor. (ödeme kredi kartı ile yapıldı)
Yani benim anlayamadığım zaten kartınıza iade yapılacak deniliyor. Herhangi bir diretme yok itiraz yok iade yapmıyoruz demek yok. Dümdüz iade yapılacak deniliyor.
Ama arkadaş bu yazının üstünden birkaç dakika geçmeden koşa koşa r10'a şikayet konusu açmaya geliyor. Amaç nedir? R10 neden tehdit platformu olarak kullanılıyor?
Kaldı ki ortada tehdit edecek birşey yok zaten iade yapılacak
Bu arada birşey dikkatimi çekti, kişinin bizde oluşturduğu üyelik ve iban sahibi aynı kişi fakat R10 üyeliği başka birinin adına kayıtlı. Eğer forum üyeliği gerçek kimliğiyse? neden hosting alırken başka kimlik kullanılıyor? Bunun ayrıca araştırılmasında fayda görüyorum. Eğer üyelik kendisine ait değilse bir başkasının üyeliğini kullanarak bu şekilde hareket etmesi cezasız kalmamalı.
Daha çok şey yazmak istiyorum fakat gereği yok. Aslında bu kadar yazı yazmak bile gereksiz sanırım. Ekran görüntüleri herşeyi net bir şekilde açıklayacaktır.

Sipariş ve ödeme saatindeki maillerin geri dönmesine dair görüntüler : https://prnt.sc/k5FAsk87F8bi , https://prnt.sc/jQ1rx7ZS7ron

Talep açılması istendikten sonra gelen talepler : https://prnt.sc/PSJPU412cSyt , https://prnt.sc/BAga_dRSN0Lz

Whatsapp görüşmeleri :
(Bu arada whatsapp, telegram, discord vb. platformlardan doğrudan destek sunmuyoruz. Ancak yanıtsız bırakmamak ve mağduriyet yaşatmamak adına yazışmak durumunda kaldık. Destek sistemimiz ağırlıkla mail ve ticket üzerinden sağlanmaktadır)

Durum bundan ibaret olup ortada herhangi bir mağduriyet bulunmamaktadır. Kişinin neden böyle fevri davrandığını bilmiyoruz. Ancak yazışmadan 4-5 dakika sonra konu açmak ne akla hizmettir?
Müşteri sonuç alamaz, istediği olmaz, günlerce bekletilir, mağdur edilir anlarım. O zaman tabiki açabilirsin. Hatta yasal başvuruda bile bulunabilirsin. Fakat dakikalar içinde karalamaya çalışmak ne demek?
Forum yönetiminden ricamız; tüm şikayet konularında bir an önce kontrol mekanizması uygulanmasıdır. Bu sayede hem forum üyeleri bu tarz yazı kirliliklerini görmez hemde boş konular açılmaz diye düşünüyorum.
Ayrıca şikayeti oluşturan kişinin kullandığı sitenin illegal olduğunu düşünüyorum. Resmi olarak hizmet veren hiçbir hosting şirketi bu tarz bir siteyi barındırmaz, barındırmak dahi istemez.
Sitemiz üzerinde açılan hesap dondurulabilir fakat bir müddet silinmeyecektir. Eğer bizim sağladığımız hosting ve DNS adresleri üzerinden illegal bir kullanım yapıldıysa, herhangi bir resmi kurum tarafından bildirilirse gerekli açıklamaları yapabiliyor olmalıyız.

Okuduğunuz için teşekkür eder, rahatsızlık için özür dileriz.