aynısını biz de deneyimliyoruz. güvenlik açığı varmış diyen yöneticiler ile toplantıya giriyoruz. wordpress ücretsiz diye bu algı. bir de pazarı çok büyük diye.
bugün passas sorunları yazın pek çok kaynak ve içerik bulursunuz. ama atıyorum murrocan (uydurdum) sorunları yazın hiç içerik çıkmaz. böyle bakınca da passatın sorunu daha çokmuş gibi görünüyor.
halbuki wordpress'e gereksiz, yavaş, kullanılmaz diyenler genelde ya çok eski IT oluyor ki onlar asp ve .net'ten başka teknoloji bilmezler. ya da firma içinde 2 3 çaylak acemi ucuz çalışan bilgisayar meraklısı oluyor. wordpress ile 2 tema indirip eklenti etkinleştirilerek bir şeyler yapıldığını biliyor. bu yüzden firmayı gazlıyor wordpress olmasın diye.
pazarı büyük olduğu için hakkındaki sorunları çok konuşuyoruz. ama bu negatif değil pozitif bir şey. herkes el birliği ile geliştiriyor bu çekirdeği.
ben pazarlarken şöyle diyorum: onbinlerce geliştiricinin geliştirdiği bir çekirdek ile 5 10 kişinin geliştireceği özel bir yazılım aynı olur mu?
burada benim diyen ekip çıksın wordpress'e bakmadan, onun özelliklerini kopyalamadan kendince bir CMS kodlasın bakalım yapabiliyor mu?
siz de pazarda müşteri ile inatlaşmadan 2 seçenek sunun. teknoloji seçme özgürlüğünü ona verin. inat ediyorsa istediği scipti sunun. yoksa da wordpress tema geliştirip verin.