Uzun zamandır giriş yapmadığım Binance P2P platformunu bugün bir bakayım dedim. Hem eksik kalan işlem dekontlarını yedeklemek hem de bir yenilik var mı diye merak ettim.
Bildirimlerde aşağıdaki gibi bir yazı gördüm. Şaşırmadım aslında. Ama belli oldu ki bunlar da Amerika tarafından yönetilmeye başladılar. Oysa Amerika bunları yakın bırakamıyordu kendi ülkesinde iş yapmaya.
Bu da o demektir ki, bütün kimlik bilgilerimiz ve işlem detaylarımızı Amerika ile paylaşıyorlar.
Zaten bankalarımızın da bir çoğunda aynı koşullar geçerli. Örneğin Rusya veya Rus vatandaşları ile yapılan işlemler yüzünden hem Amerika'dan yaptırım alıyor kişi veya firma, hem de Türkiye bankalarında hesaplar kapatılıyor.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu arada, yasaklanan kişi kurum kuruluş ülke ile neden önce ticareti yapmaya izin veriliyor ve sonra hop diye varlıklara el konuluyor, bunu kimse söylemiyor. Madem bu kişi istenmeyendir, Amerika babanın sana yasakladığı biridir, neden hesabını aktif tutuyorsun ve bekliyorsun ki bir para akışı olsun sonra el koyayım? Para tatlı tabii. Elinden alayım sonra engelliyeyim.