PPF kaplama Tiggo 8 Pro aracım için 35.000 TL-120.000 TL arası fiyat verenler var hepsine sorsak en az 5 yıl en fazla 10 yıl garanti veriyorlar. Herkes ucuz etin yahnisi olmaz diyor ortalama 80.000 TL altındaki PPF kaplamadan hayır gelmez diyorlar. Beyaz olsa aracım hiç düşünmezdim ama koyu mavi olduğu için çok kirleniyordu.

- Ancak gördüğüm bazı şeyler sebebiyle ben tamamen vazgeçtim. Arkadaşımın PPF kaplamalı olarak aldığı ikinci el Golf aracındaki kaplama 3 yıllıktı ve soyulmaya başlamıştı komple söktürdü boyayı mahvetmiş, çok derin pasta cila yaptırmış boyayı baya bir inceltmişler ancak düzeltebilmiştir. PPF kaplamayı yapan Ankara'daki kurumsal bir firmaymış onları aramış normalde garantiliymiş ancak araç el değiştirdiği için yardımcı olamayacaklarını söylemişler.

- Komşum sıfır aldığı 3008 aracıyla ufak bir kaza atlattı, PPF kaplama yaptırmıştı. Kazada ön tampon değişti, kaputa ve bir çamurluğa işlem yapıldı. Kasko aracı onarttı buraya kadar sorun yok. PPF kaplamayı o alanlara tekrar yaptırmak istedi. Kaput 15.000 TL, Çamurluk 8.000 TL, Ön Tampon 10.000 TL fiyat çıkardılar. Toplamda 33.000 TL yaptırmak istemedi. Öylece biniyor.

- İşyerindeki arkadaşın İ20 aracında da PPF kaplama vardı. Kaput ucunu bir balkonun altına sürtmesi sonucu cebinden 2.000 TL'lik ufak bir işlem yaptırdı. PPF kaplama için 11.000 TL fiyat çektiler. Gitti ve yaptırıp geldi.

PPF kaplama kötü birşey değil ancak oldukça maliyetli en ufak bir sürtmede bile deforme olduğu zaman o bölgenin yeniden kaplanması gerekiyor ve buda oldukça maliyetli bu sebepten dolayı ben vazgeçtim. Herhangi bir sürtmede, kazada o bölgeyi boyatsam kaplama fiyatının 3'te 1 fiyatına boyatırım, ya da komple arabayı boyatsam gerektiğinde 30.000-60.000 TL arasına boyatabiliyorum. Değeri düşecekmiş düşsün ben çokta önemsemiyorum.

EN İYİ EN UYGUN MALİYETLİ KAPLAMA

https://www.youtube.com/watch?v=pj3O0WZRX70